Postul alimentar de 16 ore, beneficii incredibile pentru organsim. Ce spun cercetătorii

Cu toții încercăm să avem o viață cât mai echilibrată și căutăm zi de zi metode pentru a ne menține cât mai sănătoși și mai în formă. Mulți nutriționiști vin în atenționarea noastră și ne îndeamnă să avem o dietă cât mai sănătoasă.

01 nov. 2022, 15:48
Postul alimentar de 16 ore, beneficii incredibile pentru organsim. Ce spun cercetătorii

Cu toții încercăm să avem o viață cât mai echilibrată și căutăm zi de zi metode pentru a ne menține cât mai sănătoși și mai în formă. Dacă până acum ni se spunea că trebuie să avem mese cât mai regulate și să fie cel puțin trei pe zi, cercetătorii din China demontează acest lucru și vin cu o teorie inedită.

Postul de 16 ore aduce beneficii organismului

Un grup de cercetători chinezi demontează miturile pe care le știam până acum. Mai exact, aceștia au făcut un experiment și au examinat 600 de eșantioane care au fost prelevate de la șoareci, din patru tipuri de țesuturi metabolice, mai exact: hepatice, muşchi scheletic, grăsime brună şi grăsime alb. În urma experimentului 600 de șoareci au fost supuși la cinci programe de hrănire. Scopul acestui experiment a fost ca cercetători chinezi să descopere dacă există un ,,ceas biologic” ce poate cronometra și înregistra durata postului și să evidențieze efectele benefice pentru organism. Conform cercetării, care a fost publicatăîn jurnalul ştiinţific „Cell Reports” s-a descoperit că doar postul de 16 ore poate  să iniţieze o rezonanţă circadiană la nivelul a 43 de căi în ficat. Rezonanța se modifică punctual după hrănire. Cercetătorii au mărturisit că proteazomul hepatic poate acţiona ca un cronometru al perioadei de post, dar și ca un coordonator al rezonanţei căii. Acest lucru reprezintă practic mecanismul de bază al postului intermitent.

Ce reprezintă postul intermitent și cum se ține

Postul intermitent sau dieta fasting, așa cum se mai spune, pune accent pe momentul în care se ia masa. Un grup de cercetători chinezi a descoperit că hrănirea în prima parte a zilei, mai exact între orele 06:00 și 15:00, are benficii surprinzătoare asupra funcționării metabolismului. Este de asemenea foarte important ca pe lângă acest post să nu uităm să facem sport și să-i dăm organismului aportul de vitamine pe care îl necesită în fiecare zi. Un regim alimentar corect reprezintă o viață sănătoasă.

Citește și: Fiul actorului Tim Roth a murit la vârsta de 25 de ani: „La naiba cu cancerul”

Citește și: Dana Budeanu ridiculizează informaţiile conform cărora Elon Musk se află în România: „Pleacă mâine, să nu prindă bară la bară la Comarnic”