Postul Paştelui: Ce alimente alegi pentru a mânca sănătos

Postul Paştelui este o perioadă prin care ne putem curăţa atât sufleteşte cât şi fizic, însă pentru mulţi înseamnă un sacrificiu deoarece renunţă la carne, ouă şi peşte. Totuşi, există anumite alimente şi combinaţii de legume care vor face Postul Paştelui uşor de ţinut şi delicios din punct de vedere gastronomic.

05 mart. 2014, 12:22
Postul Paştelui: Ce alimente alegi pentru a mânca sănătos

Carnea poate fi înlocuită în perioada Postului Paştelui cu fasolea uscată, lintea, năutul şi mazărea. Cele mai sănătoase alegeri sunt fasolea iahnie şi ciorba de fasole.

POSTUL PAŞTELUI 2014. 3 sfaturi ca să-l duci până la capăt. Câteva reţete simple

Ciupercile sunt bogate în vitaminele A şi D şi pot fi consumate în porţii mari, pentru că au puţine calorii.

Soia este o alegere bună în post şi nu numai, scrie clicksanatate.ro. Poţi opta pentru şnitele sau cuburi de soia care pot fi pregătite alături diverse legume sau lapte de soia ori brânza tofu.

Halvaua din seminţe de susan este o alternativă delicioasă la ciocolata normală, dar este bogată în calorii şi nu se recomandă să se consume mai mult de 100 de grame pe zi.

POSTUL PAŞTELUI, cel mai ASPRU post din an. Tradiţii şi obiceiuri

Alimentele care ar trebui să fie evitate în perioada Postului Paştelui, dar nu numai, sunt pateurile vegetale, care conţin o multitudine de conservanţi, aditivi şi E-uri, precum salamul, crenvuşti sau cârnăciorii de post, care conţin, de asemenea, foarte mulţi aditivi şi soia modificată genetic.

Descoperă AICI o serie de reţete de post uşor de făcut, sănătoase şi delicioase.