POSTUL PAŞTELUI: Consumi conserve de peşte? Adevărul despre acest aliment

Tonul este considerat un aliment sănătos, însă nu şi cel care vine, de exemplu, din Oceanul Pacific, spun specialiştii. 

28 feb. 2015, 11:25
POSTUL PAŞTELUI: Consumi conserve de peşte? Adevărul despre acest aliment

Cercetătorii spun că radiaţiile de la Fukushima sunt în continuare o problemă serioasă şi că azi în Oceanul Pacfic se scurg în fiecare zi în jur de 300 de tone de deşeuri radioactive.

Expunerea la radiaţii este extrem de periculoasă. În plus, tonul acumulează pe parcursul vieţii o cantitate însemnată de mercur toxic, care se va depune în carnea lui, ca urmare a poluării industriale, iar efectele secundare ale consumului sunt oribile: de la tulburări cognitive, precum şi probleme de coordonare, afectarea memoriei, dureri abdominale, greaţă, vărsături,până la apariţia problemelor mult mai grave de sănătate cum ar fi bolile cronice.

Nu sunt singuri peşti cu probleme. Cantitatea de mercur din carnea de peşte este îngrijorătoare, de aceea este bine să ştii ce să alegi dacă obişnuieşti să o consumi frecvent. Carnea de peşte este recomandată în defavoarea altor tipuri de carne, deoarece conţine grăsimi sănătoase care hrănesc creierul şi feresc inima de boli cardiovasculare. Însă, consumul regulat de peşte ridică o problemă legată de cantitatea de mercur care se regăseşte în cantităţi mai mari în unele sortimente.

Avertisment şocant lansat de cercetători: „Peştii din Dunăre sunt cancerigeni”

Mercurul este toxic pentru creier, inima şi sistemul nervos. În special femeile însărcinate sau cele care alăptează trebuie să fie foarte atente la consumul de peşte, deoarece mercurul împiedică dezvoltarea neurologică a fătului.

Tipuri de peşte pe care este bine să le eviţi

Printre simptomele care pot să anunţe un nivel ridicat al mercurului în corp se numără oboseala persistentă, starea de irascibilitate şi senzaţia de tremur greu de controlat, avertizează Dr. Oz.

Ca să eviţi aceste probleme este recomandat să optezi pentru carnea de peşte cu un conţinut sărac de mercur. Iată o listă pe care expertul a postat-o pe site-ul oficial al emisiunii şi care te va ajuta să faci cea mai bună alegere:

Peştii cu un conţinut redus de mercur

  • somonul proaspăt
  • creveţii
  • tilapia
  • anşoa.

Consumă-i cu regularitate!

Peştii cu un conţinut mediu de mercur

  • conserva de ton
  • homarul
  • halibutul
  • bibanul.

Citeşte mai mult pe eva.ro