Povestea celor 50 de pisici cu şase degete care ţin vie memoria unui celebru scriitor

O casă memorială din Florin Keys, cea în care a locuit scriitorul american Ernest Hemingway a redus dramatic din personal din cauza scăderii numărului de turişti, în contextul pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, mai multe pisici cu şase degete continuă să atragă vizitatorii, relatează AFP şi Barrons, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
03 sept. 2020, 13:40

După decesul scriitorului, în anul 1961, casa sa a devenit una dintre atracţiile turistice importante din Key West, o insulă situată la 100 de kilometri de Miami. Locuitorii din zonă au supravieţuit uraganelor dar şi crizelor economice din trecut, însă prăbuşirea turismului din cauza pandemiei de coronavirus a închis frontierele şi a împiedicat turiştii să viziteze insula.

Citeşte şi: Emoţionant. O căţeluşă a adoptat patru pisicuţe după ce şi-a pierdut puii

Astfel, a rămas doar turismul intern, iar conducerea casei memoriale a fost nevoită să concedieze 30 de angajaţi din cei 45.

„Am avut zece ghizi. Nu mai avem decât patru”, a declarat Andrew Morawski, directorul casei memoriale. Cei care au rămas oferă tururi ghidate şi se ocupă de cele cincizeci de pisici cu şase degete, toate descendente ale unei feline cu acest defect genetic, care i-a fost oferită lui Hemingway cu decenii în urmă.

„Plănuim să rămânem deschişi. Pisicile noastre vor continua să fie tratate ca nişte regine”, a adăugat el.

Turiştii locali sunt mult mai interesaţi de cele 50 de pisici cu şase degete decât de autorul cărţii „Bătrânul şi marea”, care a primit Premiul Nobel pentru Literatură în anul 1954.

Citeşte şi: Reîntâlnire emoţionantă: căţeluşa Pip a călătorit 160.000 km pentru a-şi regăsi stăpânii, după luni întregi în care au fost despărţiţi

Mai mult decât atât, casa memorială este cunoscută ca fiind casa pisicilor de către turiştii care vin regulat pe insulă.

„Muzeul Hemingway? Nu-l cunosc”, a spus Carol Daversa în timp ce traversa piaţa printre puţinii privitori. „Dar ar trebui să mergeţi la casa pisicilor! Sunt uimitoare”, a sugerat newyorkeza în vârstă de 65 de ani, care vine în mod regulat la Key West, în vacanţă.