Povestea bărbatului care se ÎMBATĂ cu CARTOFI PRĂJIŢI. Nu e o glumă şi are o explicaţie ştiinţifică

Unele persoane se îmbată mai uşor, altele mai greu, însă rar auzi de oameni care se îmbată fără să pună gura pe alcool. Este cazul unui bărbat care se îmbată, pur şi simplu, cu cartofi prăjiţi.

RomaniaTV.net
09 mart. 2015, 13:35
Povestea bărbatului care se ÎMBATĂ cu CARTOFI PRĂJIŢI. Nu e o glumă şi are o explicaţie ştiinţifică

Nick Hess suferă de un sindrom rar, care face ca stomacul său să transforme carbohidraţii în alcool. Astfel, spre deosebire de alte persoane, care cheltuie o grămadă de bani pe băutură, Nick Hess se „aghesmuieşte” doar de la cartofi prăjiţi, piure sau orice alţi carbohidraţi înghite. Cum este posibil?

Băratul suferă de un sindrom rar, provocat de o ciupercă pe care o are în organism şi care transformă carbohidraţii ajunşi în corpul său în alcool etilic. Pentru o vreme, Nick nu a înţeles de ce, fără să bea vreun strop de alcool, se trezea mahmur, cu dureri de stomac şi de cap, ca după o beţie cruntă. Prietenii şi familia erau convinşi că avea o problemă cu băutura, iar soţia chiar a răscolit toată casa pentru a vedea unde îşi ţine proviziile.

„Era ciudat. Deşi nu consumam alcool, după ce mâncam, mă comportam ca un beţiv. Zi de zi, timp de un an, mă trezeam şi vomitam. Mă îmbătam dintr-o dată, fără explicaţie”, povesteşte Nick.

Soţia chiar l-a urmărit şi l-a filmat şi a constatat că, într-o seară, după ce s-a uitat câteva ore la televizor, Nick era beat criţă şi „trăsnea” a băutură, deşi nu l-a văzut să fi pus vreun strop de alcool pe limbă. Cei doi au devenit suspicioşi, iar Nick s-a supus mai multor teste medicale, între care o colonoscopie şi o endoscopie, pentru a afla ce se întâmpla cu el.

Ai poftă de cartofi prăjiţi? Iată cum îi pregăteşti în CINCI MINUTE la tine acasă. VIDEO, METODA RUSEASCĂ

Sindromul de care suferă a fost depistat doar după ce a mâncat o masă foarte bogată în carbohidraţi. Nick a ajuns atunci la spital cu o alcoolemie de 1,2 la mie, ca şi cum ar fi consumat 350 de mililitri de whiskey, iar medicii i-au recomandat medicamente antifungice şi o dietă fără carbohidraţi.

Explicaţia ştiinţifică a sindromului este că în stomacul şi în intestinele bărbatului trăieşte ciuperca Saccharomyces Cerevisiae, mai cunoscută ca drojdie de bere, care reacţionează cu zahărul şi carbohidraţii producând fermentaţie, din care rezultă etanol sau alcool etilic.

Citeşte şi Ce boli tratează CARTOFUL! Cum să îl foloseşti