Povestea calului care se plimbă zilnic pe străzile oraşului şi îşi face tot timpul prieteni noi. ,,Numele meu este Jenny. Nu am fugit, ci doar mă plimb. Mulțumesc”

O cheamă Jenny, e din Frankfurt şi în fiecare zi se plimbă pe străzile oraşului şi întâlneşte oameni noi. Vorbim despre o iapă albă care parcurge zilnic acelaşi traseu de 14 ani, de când proprietarul său de 79 de ani nu mai poate călări.

25 ian. 2021, 14:06
Povestea calului care se plimbă zilnic pe străzile oraşului şi îşi face tot timpul prieteni noi. ,,Numele meu este Jenny. Nu am fugit, ci doar mă plimb. Mulțumesc”

Povestea calului care se plimbă zilnic pe străzile oraşului şi îşi face tot timpul prieteni noi

O cheamă Jenny, e din Germania şi în fiecare zi se plimbă pe străzile oraşului şi întâlneşte oameni noi. Vorbim despre o iapă albă care parcurge zilnic acelaşi traseu de 14 ani, de când proprietarul său de 79 de ani nu mai poate călări.

Să vezi un cal care se plimbă singur prin oraş poate părea bizar, cel puţin pentru noi, românii. În Frankfurt, însă, a devenit un lucru obişnuit pentru toţi locuitorii.

În fiecare dimineaţă, proprietarul calului, Werner Wischedel (79 de ani) îi dă drumul simpaticului animal din grajd, iar acesta porneşte la drum. Jenny parcurge zilnic aproximativ 20 de kilometri şi urmează exact traseul pe care îl făcea odată alături de stăpân.

În drumul său, Jenny se întâlneşte cu diverşi oameni cu care se cunoaşte de mulţi ani şi se salută cu amabilitate. Aceştia îi zâmbesc de fiecare dată şi uneori îi oferă şi bunătăţi. Se înţelege bine chiar şi cu alte animale mai mici, iar după copii este înnebunită.

E o figură cunoscută chiar şi pentru Poliţia din Frankfurt, care mărturiseşte că nu a avut niciodată probleme din cauza ei. „Proprietarul a ataşat la gât un mesaj pe care scrie: Sunt Jenny, nu am evadat, doar mă plimb. Vă mulţumesc”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Isabell Neumann.

Cei care se întâmplă să nu o ştie pe Jenny se opresc surprinşi în dreptul ei şi se bucură de afecţiunea de care dă dovadă iapa chiar şi faţă de cei pe care nu îi cunoaşte. Astfel, calul se alege cu noi fani la fiecare plimbare.

Jenny a devenit o senzaţie şi pe internet. Peste tot găseşti clipuri video cu ea plimbându-se prin centrul oraşului şi interacţionând într-un mod foarte drăguţ şi elegant cu oamenii şi alte animale.

Calul face parte dintre cei norocoşi. Dacă pentru oameni restricţiile din pandemie sunt destul de clar definite, Jenny este liberă să umble pe unde doreşte.

„Toți ceilalți trebuie să trăiască cu restricții din cauza coronavirusului, dar Jenny este la fel de liberă ca niciodată”, a declarat pentru AFP proprietarul ei, Anna Weischedel, în vârstă de 65 de ani, conform Trtworld.

Citeşte şi Clipul care i-a fermecat pe internauți! Un cățel așteaptă să primească afecțiune de la un manechin de plastic