Povestea cutremurătoare a lui Patrik! La doar 9 anișori se luptă pentru viața lui. Singura lui șansă este în mâinile noastre

La doar 9 anișori, Patrik a dovedit lumii întregi că este un luptător! Încă de la primele secunde pe acest pământ, micuțul s-a agățat de viață și nu a vrut să îi dea drumul. Acesta are nevoie de ajutorul nostru, tratamentele extrem de costisitoare pun o presiune enormă pe părinți, care cu greu mai fac față.

30 ian. 2023, 18:48
Povestea cutremurătoare a lui Patrik! La doar 9 anișori se luptă pentru viața lui. Singura lui șansă este în mâinile noastre
Poți să îl ajuți pe Patrik să fie mai aproape de visul său

Patrik Ioan este un copil superb, mereu cu zâmbetul pe buze, însă ochișorii lui trădează sufeința imensă. Băiețelului i-au fost tăiate aripile încă de la naștere, când s-a născut la doar 28 de săptămâni. Micuțul cântărea doar 960 de grame, iar nașterea prematură i-a cauzat o hemoragie cerebrală de gradul 3. Din această cauză Patrik, care urmează să împlinească 9 ani, suferă de paralizie cerebrala( dipareza spastică).

Citește și: O elevă din Bacău licitează un tablou pictat de ea, pentru a salva fetița profesorului ei de istorie. Gestul ei a devenit viral pe Internet

În toți acești ani Patrik a arătat lumii că este un luptător și că iubește viața mai mult decât orice! Cu toate că nu poate merge și nu își poate folosi brațul drept, băiețelul merge la o școală normală, fiind în permanență însoțit. În rest, Patrik își petrece timpul în sălile de kinetoterapie sau făcând diferite terapii cu delfini și cai.

„Patrick face recuperare de la câteva luni, în fiecare zi și vedem progrese zi de zi. Recuperarea este cea mai importantă, visul lui cel mare fiind să meargă. Este un copil lucrat 3-4 ore zilnic, cu toate terapiile posibile. Recuperarea este foarte importantă, dar foarte costisitoare”, a spus mama lui Patrick, pe canalul de YouTube al copilului.

Cel mai mare vis al lui Patrik este acela de a duce o viață normală și de a merge. Copilul se luptă zi de zi cu destinul, de ani de zile. Progresele se vâd în fiecare zi, însă micuțul are nevoie de tot ajutorul pe care îl poate primi. Visul lui atârnă acum de bunătatea oamenilor, de suportul financiar pe care îl primește și de iubirea enormă a celor din jur, care nu au renunțat nicio secundăă la luptă.

„Mă bucur să fac terapii, eu mă bucur prin mers pentru că știu că o să mă ajute. La școală mă bucură colegii și acasă mă bucură familia și prietenii”, a spus și Patrick, în online.

Poți să îl ajuți pe Patrik să fie mai aproape de visul său

Tu poți fi unul dintre îngerii păzitori ai lui Patrik. Poți da o mână de ajutor, oferind o donație în unul dintre următoarele conturi:

RO48PIRB1800416223001000

Revolut – 0745594473 – Grigore Rodica

De altfel, pentru Patrick învingătorul și pentru cei care vor să îi ofere șansa la o viață normală a fost înființată și asociația „Aripi pentru Patrick Ioan”.

De asemenea, pe Patrick îl găsiți și pe canalul său de YouTube:  https://youtube.com/@grigorepatrick5004, acolo unde puteți vedea evoluția sa prin terapiile pe care le face.

Citește și: Mobilizare impresionantă a românilor după ce cazul bătrânei din Constanţa care a sunat la 112 ca să anunţe că moare de frig şi de singurătate a fost făcut public