Povestea femeii care împodobeşte baldachinul Sfintei Parascheva: Sfânta mi s-a arătat în vis…

Florentina Bustei, în vârstă de 43 de ani, este femeia care se ocupă personal de împodobirea baldachinului, cu câteva zile înainte de marea sărbătoare a Sfintei Parascheva. În primăvara anului 2004 a avut un vis care a făcut-o să se cutremure şi să ia această decizie.

10 oct. 2015, 11:28
Povestea femeii care împodobeşte baldachinul Sfintei Parascheva: Sfânta mi s-a arătat în vis…

Anul acesta, familia Bustei a decorat baldachinul pe care a fost aşezată Sfânta Parascheva cu flori în nuanţe de roz şi albastru. „Am adus flori frumoase, crizanteme, crini, genţiene, delfinium, trandafiri de multe tipuri. Înainte cu o zi am hotărât să facem cu alte culori, nu aveau legătură cu ce este acum. Undeva în mijlocul nopţii, ne-am trezit eu şi soţul, şi ne-am gândit că nu va fi frumos. Şi ne-am gândit să facem roz cu albastru„, a povestit Florentina Bustei, pentru bzi.ro.

Citeşte şi SFANTA PARASCHEVA: Cuvioasa care vindecă în urma rugăciunilor

Coincidenţa face ca veşmintele Sfintei Parascheva să fie exact în aceleaşi nuanţe cu florile folosite. „Suntem foarte încântaţi şi mulţumiţi sufleteşte că am văzut că vesmântul Sfintei este tot roz cu albastru. Noi nu aveam de unde să ştim asta, a fost chiar o coincidenţă frumoasă. Nu e prima dată, în cel puţin şapte-opt ani s-a întâmplat aşa, să comandăm, să aducem florile la Bucureşti şi pur şi simplu nu ne mai plăcea şi schimbăm. Se nimerea să fie la fel cu veşmintele Sfintei„, povesteşte Florentina Bustei.

Citeşte şi SFANTA PARASCHEVA: Ce NU AI VOIE să faci de SF. CUVIOASA PARASCHEVA

În primavara anului 2004 ea a avut un vis care a făcut-o sa se cutremure şi să ia această decizie, de a împodobi an de an baldachinul Sfintei. Era însarcinată şi a considerat acest vis un semn divin. În fiecare an reuşeşte să faca cea mai specială comandă de flori. Mii de fire de flori, de toate soiurile, sunt livrate direct din Olanda.

Eu am fost prima dată în Iaşi la vârstă de 11 ani, într-o tabăra. În 2004, eram însărcinată şi am avut un vis care m-a marcat. Mi s-a arătat în vis Sfânta Parascheva şi mi-a spus să am foarte mare grijă de copilul pe care îl voi naşte. Am respectat toate controalele şi evaluările, iar pe 12 octombrie am născut o fetiţă sănătoasă. După naştere am avut al doilea vis. Eram în faţă Mitropoliei şi nu puteam paşi pentru a ajunge la sfintele moaşte. Atunci am realizat că trebuie să fac ceva pentru că Dumnezeu mi-a dăruit trei copii sănătoşi. Noi avem în Bucureşti un depozit en-gross de flori, o afacere de familie din care trăim. Am sunat la Mitropolie şi le-am spus că vreau să mă ocup de împodobirea baldachinului. În octombrie 2004 am ajuns în Iaşi cu o maşină de flori şi am reuşit să facem un aranjament impresionant pe o ploaie torenţială„, îşi aminteşte Florentina.