Povestea impresionantă a lui Maxi Nica, El Rumanol, care va cânta la „Românii au talent”. „Va fi o scrisoare a diasporei”

Maxi Nica sau El Rumanol, numele de scenă, a ridicat o sală întreagă în picioare la “Spains Got Talent” s-a decis să facă acelaşi lucru și la “Românii au talent”.  Vineri, 21 februarie, va fi difuzată ediţia în care tânărul cântă rap despre viața lui și a milioanelor de români care trăiesc în afara României

RomaniaTV.net
21 feb. 2020, 12:27
Povestea impresionantă a lui Maxi Nica, El Rumanol, care va cânta la „Românii au talent”. „Va fi o scrisoare a diasporei”

El Rumañol este un român de 33 de ani care locuiește în Spania de când era mic şi  va cânta la emisiunea “Românii au talent” difuzată de Pro TV. Rapperul spune că experiența de la “Românii au talent” e complet diferită de cea de la “Spain’s Got Talent”, care a fost „mai aspră, mai robotizată”.

Citeşte şi: Andra este în culmea fericirii! Ce mesaj a postat vedeta pentru fanii ei: „Sunt cea mai fericită!”

Participarea mea la ”Românii au talent” e mai mult decât pare la prima vedere, căci eu reprezint românii din diaspora. Viața mea e ca viața multora din Spania, Germania, Anglia sau Italia. Eu nu sunt doar un cântăreț ce cântă o melodie, eu transmit mesajul pe care diaspora vrea să-l dea României. Va fi o scrisoare a diasporei”, a declarat El Rumañol pentru Libertatea.ro.

Melodia pe care El Rumañol o cântă la “Românii au talent” este „un dialog între România și diaspora, o scrisoare acasă”, spune el.  Maxi a venit în Spania când avea opt ani, împreună cu tatăl și fratele său, și de atunci a crescut “toată viața între două ape, toată viața între două limbi”, potrivit aceleiaşi surse.

Muzica a fost felul în care a luptat împotriva umilințelor pe care le-a suferit încă din copilărie pentru că este străin. „Eu n-am fugit din țară, au fugit părinții mei/ Și-ntr-o zi o să ne-ntoarcem toți copiii diasporei”, cântă el în melodia “Copiii diasporei”.

Citeşte şi: ROMANII AU TALENT 14 FEBRUARIE 2020. Audienţe în creştere de Ziua Îndrăgostiţilor

Era discriminat la şcoală pentru că era român

Maxi a fost 12 ani imigrant ilegal, a mâncat conserve de la Crucea Roșie și a purtat haine de la Caritas, a fost hărțuit și discriminat la școală pentru că era român. „Puto rumano, vete a tu país“  român nenorocit, du-te în țara ta) i s-a spus.

Acum trăiește în Castellón de la Plana, Spania, orașul căruia i se spune „Mica Românie”, pentru că în provincia Castellón locuiesc peste 38.000 de români, conform Institutului Național de Statistică din Spania.

Citeşte şi: Un puşti de 6 ani a primit Golden Buzz la Românii au talent. Abilitatea lui a UIMIT juraţii