Povestea impresionantă a lui William James Sidis, cel mai inteligent om din lume

William James Sidis este considerat cel mai inteligent om care a trăit vreodată. Când avea doar un an şi jumătate citea ziarul, iar până la vârsta de opt ani a învăţat opt limbi străine. Deşi la vârsta de 16 ani devenea cel mai tânăr absolvent Harvard, destinul său, însă, a fost unul crud. A murit şomer, fără niciun ban

RomaniaTV.net
26 apr. 2016, 16:26
Povestea impresionantă a lui William James Sidis, cel mai inteligent om din lume

William James Sidis provenea dintro familie de intelectuali. Tatăl său a fost profesor de psihologie la Harvard iar mama sa a fost medic.

La vârsta de 8 ani, William James Sidis a creat un  nou tabel de logaritmi bazat pe numărul 12, un an mai târziu susţinând o prelegere în cadrul Universităţii de la Harvard.

Mai târziu, tânărul William avea să cunoască 40 de limbi străine, datorită eforturilor părinţilor, dar şi a inteligenţei sale extraordinare, scrie a1.ro

La doar 12 ani, William devenea cel mai tânăr student la Harvard, iar patru ani mai târziu a absolvit.

A lucrat timp de câţiva ani ca profesor de matematică la o universitate din Texas, după care a hotărât să renunţe la cariera academică, devenind un socialist înrăit!

În anul 1919, după participarea la o paradă socialistă din Boston, William a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare, însă părinţii au reuşit să schimbe pedeapsa. Astfel, fostul academician a petrecut un an într-un sanatoriu, iar în timpul procesului s-a declarat un socialist şi un oponent vehement al Primului Război Mondial.

După acest incident, a început să lucreze cu maşini de calcul, dar şi să scrie lucrări de specialitate (de la cosmologie la istoria nativilor americani).

Destinul acestuia a fost unul neaşteptat: a murit şomer, la vârsta de 46 ani, în urma unei hemoragii cerebrale!

William James Sidis este şi astăzi considerat ca fiind cel mai deştept om care a trăit vreodată, nivelul său de inteligenţă fiind estimat la 250-300