Povestea unei familii despărţite de CORONAVIRUS. Părinţii au rămas blocaţi în Italia, copilul în România

Cătălin Turcin este unul dintre cei peste 1 milion de români care lucrează Italia. Este bucătar, dar în ultimele zile a intrat în carantină după ce numărul persoanelor infectate cu coronavirus a crescut alarmant. Locuieşte cu iubita lui, dar în ultimele zile iese din casă doar pentru strictul necesar. Cu toate că ar trebui să-şi facă griji pentru el, gândul lui zboară acasă la fetiţa lui, rămasă în România alături de bunică. Libertatea.ro a dezvăluit povestea lui Cătălin. 

RomaniaTV.net
17 mart. 2020, 09:29

Cătălin Turcin are 38 de ani și locuiește în provincia Verbano-Cusio-Ossola, la 200 de kilometri de Milano, alături de iubita lui. El este bucătar, ea, ospătar la același restaurant.

Acum sunt izolați acasă, nu mai muncesc, iar la cumpărături au voie să meargă doar pe rând, niciodată împreună.

„Noi suntem ok, cred că am fost norocoși. În Italia este panică, este o stare de nesiguranță, iar izolarea nu e plăcută, dar suntem conștienți că doar așa putem opri răspândirea virusului”, a povestit Cătălin pentru Libertatea.

Citeşte şi: CORONAVIRUS. Medicii chinezi avertizează: „Doctorii europeni fac aceleaşi greşeli ca la Wuhan”

Din 2009 și-a tot încercat norocul prin România, Italia, Norvegia, apoi din nou în România. De anul trecut e din nou în Italia. Ar fi vrut să rămână acasă, dar …

„A fost mai atrăgătoare viața în Italia. Puteam munci 14 ore pe zi și în România, însă nu e aceeași satisfacție, nu e același câștig, condițiile nu sunt la fel”, spune Cătălin.

În România, la 1.800 de kilometri depărtare, Cătălin și prietena lui au lăsat-o pe fetița lor de 6 ani. De ea are grijă bunica. Cea mai vulnerabilă persoană în fața coronavirusului.

Cătălin speră ca această criză să se termine mai repede și să se întoarcă în țară, cel puțin pentru câteva săptămâni, ca să nu o mai vadă și audă pe fetița lui doar prin intermediul aplicațiilor și rețelelor de socializare.