Prăbuşirea avionului Air Algerie: ÎNREGISTRAREA conversaţiilor dintre piloţi este INUTILIZABILĂ

Înregistrarea conversaţiilor dintre piloţii avionului companiei Air Algerie, care s-a prăbuşit pe 24 iulie în Mali, este deocamdată inutilizabilă, a declarat joi directorul Biroului francez pentru investigaţii şi analize, Remi Jouty, organism ce conduce ancheta privind cauzele acestui accident aviatic, relatează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
07 aug. 2014, 14:50
Prăbuşirea avionului Air Algerie: ÎNREGISTRAREA conversaţiilor dintre piloţi este INUTILIZABILĂ

Aceeaşi sursă a menţionat în faţa presei că banda magnetică extrasă din cutia neagră este puţin deteriorată, însă a precizat că nu acesta este motivul pentru care nu poate folosită, amintind că au mai existat situaţii asemănătoare în istoria catastrofelor aeriene când astfel de înregistrări nu au putut fi exploatate deşi starea benzii ar fi trebuit să nu împiedice acest lucru.

Pe de altă parte, preşedintele comisiei de anchetă constituite în Mali a declarat că la jumătatea lunii septembrie va fi prezentat primul raport de etapă asupra accidentului.

Cât despre posibilele cauze ale prăbuşirii avionului, responsabilul francez a spus că din datele disponibile până în acest moment rezultă că aparatul nu s-a dezintegrat în zbor, dar nu pot fi excluse ipotezele ca el să fi fost avariat în timpul zborului sau să fi fost ţinta unei acţiuni deliberate.

Citeşte şi Prăbuşirea avionului Air Algerie: La ANCHETA INTERNAŢIONALĂ participă şi ROMÂNIA

Avionul, de tipul McDonnell Douglas MD-83, ce fusese închiriat de compania Air Algerie de la compania privată spaniolă Swiftair, efectua un zbor între Ouagadougou şi Alger şi s-a prăbuşit pe teritoriul statului Mali, aproape de frontiera cu Bourkina Faso, toate cele 116 persoane aflate la bord, dintre care 54 aveau cetăţenie franceză, pierzându-şi viaţa.

Autorităţile din ţările implicate în investigaţie au oferit de atunci foarte puţine informaţii. Cu o săptămână în urmă, şeful celulei de criză înfiinţate în Burkina Faso a declarat că avionul a pierdut rapid altitudine după ce a pătruns într-o furtună, izbind solul la numai câteva minute după ce a intrat în picaj de la altitudinea de zece mii de metri.