Prăjitură cu mămăligă, reţeta pe care puţine gospodine o cunosc. Uite cum se face desertul care îţi va lua minţile

Deşi mămăliga este preferata românilor, puţini ştiu că din ea se poate face un desert uimitor. Vă prezentăm o reţetă simplă, pe care e musai să o încerci. Se face foarte uşor şi este delicioasă.

09 apr. 2022, 12:40
Prăjitură cu mămăligă, reţeta pe care puţine gospodine o cunosc. Uite cum se face desertul care îţi va lua minţile

Prăjitură cu mămăligă, reţeta pe care puţine gospodine o cunosc. Pentru prepararea acestui desert uimitor ai nevoie de câteva ingrediete, care se regăsesc în orice bucătărie.

Prăjitură cu mămăligă, reţeta pe care puţine gospodine o cunosc

Ai nevoie de 400 de grame de mălai, 250 de grame de făcină, 400 de ml de lapte, 200 ml de iaurt sau de chefir, cinci ouă, 150 grame de unt, 250 grame de zahăr, două pliculeţe de zahăr vanilat, o esenţă de vanilie, un pliculeţ de praf de copt, două linguri de coajă de portocală rasă.

Citeşte şi Prăjitura cu banane prăjite în tigaie face furori pe internet. Desertul FĂRĂ COACERE pe care trebuie să-l încerci. Se face în doar câteva minute VIDEO

Mod de preparare

Se pune laptele într-o oală, apoi se pune pe foc. Se adaugă untul, zahărul, esenţa de vanilie, un praf de sare şi zahărul vanilat. Se amestecă toate ingredientele, apoi lăsăm să fiarbă totul la foc mic.

După ce începe să fiarbă, se adaugă mălaiul şi făina în ploaie. Amestecaţi ca să evitaţi formarea cocoloaşelor. După ce s-a omogenizat compoziţia se dă cratiţa de pe foc şi se lasa să se răcească.

Între timp, bate albuşurile spumă şi gălbenuşurile separat. După ce compoziţia din cratiţă s-a răcit, adaugă albuşurile şi gălbenuşurile, praful de copt şi iaurtul. Amestecă totul foarte bine.

Toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu puţin ulei şi tapetată cu făină. Se introduce tava la cuptor pentru 45 de minute. După ce observi că s-a format o crustă aurie, verifică dacă prăjitura s-a copt cu o scobitoare, potrivit divahair.ro.

Dacă nu totul este în regulă, se scoate prăjitura şi cuptor şi se lasă să se răcească, după care se taie felii.

Cu siguranţă te vei îndrăgosti de acest desert uimitor.

Citeşte şi Rețetă delicioasă de tiramisu de post. Secretul care face acest preparat să se topească în gură!