Prăjitură fără coacere cu budincă de vanilie şi biscuiţi. Desertul simplu şi rapid care te va cuceri pe loc

Prăjitura cu budincă de vanilie şi biscuiţi este desertul ideal pentru cei care nu au prea mult timp la dispoziţie. Se face foarte simplu şi nu necesită coacere. Gustul său este senzaţional.

19 feb. 2022, 17:30
Prăjitură fără coacere cu budincă de vanilie şi biscuiţi. Desertul simplu şi rapid care te va cuceri pe loc
Prăjitură fără coacere cu budincă de vanilie şi biscuiţi. Desertul simplu şi rapid care te va cuceri pe loc

Prăjitură fără coacere cu budincă de vanilie şi biscuiţi. Acest desert se face foarte uşor şi este ideal atunci când se anunţă musafiri de ultim moment.

Prăjitură fără coacere cu budincă de vanilie şi biscuiţi

Pentru prepararea blatului ai nevoie de următoarele ingrediente: un kilogram de biscuiți populari şi 500 ml lapte rece.

Pentru prepararea cremei de budincă sunt necesare următoarele: şase gălbenușuri de ouă, 200 grame de zahăr, 50 grame de zahăr vanilinat,
1200 ml lapte, 100 gr amidon de porumb, 50 gr făină, 250 gr unt cu 82 % grăsime, o linguriță cu extract de vanilie, un praf de sare, 100 grame ciocolată amăruie, pentru decor.

Citeşte şi Prăjitura Regală, desertul demenţial de bun pe care trebuie să-l încerci. Îl faci cu doar 10 lei

Mod de preparare

În primul rând începem să preparăm budinca de vanilie. Punem gălbenuşurile într-un vas, adăugăm cele 200 de grame de zahăr şi praful de sare şi amestecăm până când simţim că zahărul s-a topit, după care adăugăm puţin lapte rece şi amidonul de porumb amestecat cu făină.

Restul de lapte se pune la fiert. După ce a dat în fiert, se adaugă peste gălbenusuri. Amestecăm bine cu ajutorul unui tel, apoi fierbem budinca până când aceasta devine suficient de consistentă. Nu uitaţi să amestecaţi continuu în ea, pentru a evita să se lipească. La final, adaugă esenţa de vanilie. După ce s-a răcit, încorporează untul moale şi adaugă zahărul vanilat.

Fierbe budinca până când devine consistentă. Amestecă continuu în ea pentru a nu se lipi de pereții cratiței. După stingerea focului, adaugă extractul de vanilie. Acoperă budinca cu o folie de prospețime pentru a nu se crea crustă la suprafața acesteia. Las-o să se răcească, apoi amestecă untul moale cu zahărul vanilinat și încorporează-l treptat în budincă, potrivit catine.ro. 

Aşezăm într-o tavă dreptunghiulară un strat de biscuiţi înmuiaţi în lapte, un strat de budincă de vanilie. Repetăm procedeul până când rămânem fără biscuiţi. La final, putem rade deasupra ciocolată amăruie.

Cu siguranţă îţi vei impresiona musafirii cu acest desert inedit.

Citeşte şi Prăjitura „Durerea” cu nucă și cafea. Jamila dezvăluie secretul celui mai rafinat desert