Prăpăd în Bistrița-Năsăud după alerta de cod roșu. Gospodării inundate, drumuri blocate de aluviuni

Ploile abundente, însoțite de fulgere și grindină, au creat probleme în localitățile de la poalele Munților Rodnei, din județul Bistrița-Năsăud. Mai multe gospodării au fost inundate, iar drumurile au fost blocate de aluviuni. Oamenii au primit și mesaje RO-ALERT de avertizare. Iar în Prahova, copacii au fost doborâți pe carosabil din cauza vântului puternic.

20 aug. 2023, 22:42

Mai multe localităţi de la poalele Munţilor Rodnei, județul Bistrița-Năsăud, s-au aflat sub avertizare cod portocaliu şi roşu de fenomene meteo periculoase şi de inundaţii. S-au înregistrat probleme în special în comuna Rodna şi în oraşul-staţiune Sângeorz-Băi.

În zonă au fost trimişi pompieri militari şi voluntari, cu motopompe, iar primăria a intervenit cu mai multe excavatoare. Oamenii sunt disperați și spun că viiturile le-au distru recolta, dar și munca de o viață.

Citește și: Canicula se accentuează. A fost emis cod portocaliu pentru București și 7 județe. În unele zone furtunile fac prăpăd

În comuna Rodna, au fost inundate beciurile şi curţile a șase gospodării, iar drumul judeţean care leagă satele Rodna şi Valea Vinului a fost blocat de aluviuni.

La Sângeorz-Băi, pompierii au intervenit și la un incendiu. Un saivan de animale a luat foc după ce a fost lovit de fulger.

Citește și: Tragediile se țin lanț pe litoral. Bilanțul oamenilor înecați în mare în ultima săptămână a ajuns la 8. Turiștii se ceartă cu salvamarii că nu sunt lăsați să se scalde în apa mării

Autoritățile au trimis mai multe mesaje RO-ALERT referitoare la codurile portocalii de fenomene meteo periculoase sau de inundaţii.

Iar în județul Prahova, o ploaie torențială a făcut ravagii. Mai mulți copaci au fost doborâți pe carosabil din cauza furtunii puternice, iar traficul a fost blocat.