Prăpăd în pădurea de la Borşa. Este cerută intervenţia ministrului Mediului VIDEO

O pădure seculară din zona Izvoarele Bistriței, Borșa (Maramureș), a fost pusă la pământ cu toporul. Imaginile și mesajele au venit pe www.baiamare24.ro și sunt cutremurătoare. 

RomaniaTV.net
24 ian. 2020, 14:39
Prăpăd în pădurea de la Borşa. Este cerută intervenţia ministrului Mediului VIDEO

Persoana care a trimis imaginile și mesajul face și acuzații grave la adresa unor persoane și a unor instituții publice:

”Cine îi trage la răspundere pe cei care lasă țara să fie furată de hoți? Pădure tăiată, rasă pur și simplu, de către Asociația Composesorală Borșa (președinte Matei Mihali) fără a fi întocmite actele de punere în valoare. Locația: UP VII Izvoarele Bistriței u.a. 119A, 120A și 121A. Sunt mii de cioate tăiate ilegală, fără a prezenta vreo amprentă!

Alo, Garda Forestieră! Voi ce faceți? Dormiți în papucii statului? Domnule Ministru, Costel Alexe a-ți promis că stopați defrișările ilegale!!! Să vină corpul de control al ministrului în pădurile Borșei unde s-au ras pur și simplu 70 de hectare. O să fac sesizare la Ministru dar și la IGPR București.

Pe suprafața de 69,07 hectare s-a exploatat masa lemnoasă fără a se respecta nicio regulă silvică. Imaginile ce vi le trimit le-am filmat astăzi în jurul orei 10.00 și sunt relevante în acest sens. Totul s-a realizat cu sprijinul inspectorului șef de la Garda Forestieră Cluj”.

Acesta a fost mesajul. Semnalul de alarmă a fost tras. Rămâne de văzut dacă va fi urmat și de decizii politice prin care pădurile României să fie protejate. 

Citește și: Klaus Iohannis despre defrişările ilegale: „Datele sunt de speriat”