Preasfinţitul Paisie Lugojanul, chemat la DNA pentru deturnare de fonduri UE

Episcopul vicar Paisie Lugojanul, al doilea om din Mitropolia Banatului, este cercetat de procurorii anticorupţie pentru că le-ar fi cerut angajaţilor a cinci centre sociale, înfiinţate pe banii UE şi coordonate de Arhiepiscopia Timişoarei, să cotizeze din salarii la Biserică, potrivit Adevărul.

RomaniaTV.net
25 feb. 2013, 11:07
Preasfinţitul Paisie Lugojanul, chemat la DNA pentru deturnare de fonduri UE
Episcopul vicar Paisie Lugojanul, alături de preoţii Alin Cuza şi Cristian Pavel, dar şi de contabila Mihaela Zărie, toţi de la Arhiepiscopia Timişoarei, au fost chemaţi la DNA, pentru a da declaraţii într-un dosar privind o finanţare de circa 20 de milioane de euro, prin POSDRU. Feţele bisericeşti sunt acuzate de deturnare de fonduri şi abuz în serviciu, în proiectul “Reţeaua interregională de centre educaţionale”.
 
Practic, prin acest proiect s-au înfiinţat 16 centre sociale pentru copii săraci în judeţele Alba, Mureş şi Timiş beneficiau de mâncare, de asistenţă socială, dar şi de sprijin educaţional. La nivelul judeţului Timiş, cele cinci centru erau, conform proiectului, în administrarea Arhiepiscopiei Timişoarei.
Mai mulţi angajaţi ai centrelor din Timiş, educatori şi asistenţi sociali, au făcut plângeri penale la Poliţie, susţinând că feţele bisericeşti le-ar fi cerut să doneze câte 500 de lei din salarii pentru Arhiepiscopie.