Predoiu: Cadrele universitare care nu şi-au dat încă doctoratul mai pot lenevi. Treacă de la tehnocratul Ponta

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a criticat joi o decizie luată de Executiv în ședința de săptămâna aceasta, afirmând că "Guvernul lui Dragnea prezidat de Ponta" a adoptat o "mega-ordonanță" care include prevederi fără legătură între ele, încălcându-se astfel din nou legea tehnicii legislative.

01 oct. 2015, 09:15
Predoiu: Cadrele universitare care nu şi-au dat încă doctoratul mai pot lenevi. Treacă de la tehnocratul Ponta

„Guvernul vrea astfel să «fure la cântar» în evaluarea numărului de ordonanțe adoptate„, susține liberalul, potrivit unui comunicat de presă.

Citeşte şi: Cătălin Predoiu, ţinta ironiilor pentru poza cu UMBRELA: „Nu e nicio problemă între mine şi ploaie” FOTO

Predoiu face referire la OUG care amână cu un an ieșirea din sistem a cadrelor universitare care nu au titlul de doctor.

„Potrivit ordonanței, cei care au lenevit și nu și-au dat încă doctoratul, deși au pretenția că sunt cadre didactice universitare, pot să mai lenevească un an, treacă de la ‘tehnocratul’ Ponta! (…)

Concret, dacă legea a acordat un termen de 4 ani întârziaților care nu s-au îngrijit să-și ia doctoratul, dar au tupeul și pretenția să fie ‘cadre universitare’, termenul trebuia respectat! Locul trebuia eliberat pentru alții mai harnici și mai capabili!„, afirmă Predoiu.

El critică și o altă prevedere a ordonanței care amână cu doi ani, până în 2017, termenul în care conducătorii financiar — contabili din instituții publice trebuie să își obțină un certificat de atestare a cunoștințelor în Sistemul European de Conturi.

„Probabil, cu ocazia aniversării a 10 ani de la intrarea în UE. Aceeași concluzie: de ce să ‘tragem tare’ și să fim disciplinați și performanți, mai bine amânăm, de ce să facem un efort și să fim competenți și competitivi, mai bine lenevim!”, spune Predoiu.

În opinia sa, aceasta ”e tendința și obișnuința pe care un ‘lider’ leneș ca Ponta o propagă în societate: amânare, lipsă de răspundere, contraperformanță, iresponsabilitate!”.

Citeşte şi: ANUNŢUL lui Victor Ponta pentru cadrele didactice care urmau să părăsească sistemul

”Eu cred că trebuie altfel procedat: liderii responsabili își auto-impun rigoare și cer rigoare”, mai spune el.