PREGĂTIRI DE RĂZBOI: Japonia va achiziţiona două sisteme antibalistice Aegis Ashore din cauza ameninţării coreene

Guvernul de la Tokyo a aprobat, marţi, decizia de achiziţionare a două sisteme antibalistice americane Aegis Ashore, pe fondul intensificării tensiunilor cu regimul nord-coreean, informează site-ul agenţiei de ştiri Tass.

RomaniaTV.net
19 dec. 2017, 05:32
PREGĂTIRI DE RĂZBOI: Japonia va achiziţiona două sisteme antibalistice Aegis Ashore din cauza ameninţării coreene

Japonia va plăti în jur de 889 de milioane de dolari pentru fiecare sistem, acestea urmând să fie achiziţionate din Statele Unite.

Sistemele vor fi probabil amplasate pe în nordul Japoniei, în prefectura Akita, şi în sud-vestul ţării, în prefectura Yamaguchi, cel târziu până în anul 2023.

Desfăşurarea acestor sisteme antibalistice se explică prin necesitatea de a proteja întreg teritoriul Japoniei de un posibil atac cu rachete. 

Sistemul Aegis, instalat pe nave militare sau pe platforme maritime, are rolul de a intercepta rachete balistice. Tot sisteme Aegis sunt utilizate în planul de creare a unui „scut antirachetă” NATO în Europa, scopul declarat fiind contracararea ameninţărilor reprezentate de ţări precum Iranul.

Sisteme Aegis adaptate pentru uz terestru (Aegis Ashore) sunt instalate la baza de la Deveselu (România) şi vor fi montate şi în Polonia. Nave americane echipate cu sisteme antibalistice Aegis patrulează în Marea Mediterană. O altă componentă a sistemului antibalistic este sistemul terestru mobil de mare altitudine THAAD, instalat pe camioane militare.