Pregătit sau nu, litoralul aşteaptă turiştii de 1 Mai VIDEO

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a vizitat, sâmbătă, câteva staţiuni de pe Litoral pentru a se asigura că totul este pregătit pentru deschiderea sezonului estival, odată cu minivacanţa de 1 mai.

RomaniaTV.net
21 apr. 2012, 20:30
Pregătit sau nu, litoralul aşteaptă turiştii de 1 Mai VIDEO

După ce a vizitat staţiunile Mamaia şi Neptun, ministrul Turismului, Cristian Petrescu, s-a arătat mulţumit de starea plajelor.

„Am venit să văd starea plajelor, să vă cât de pregătite sunt, iar din ceea ce văd aici este în regulă. Este adevărat că plajele nu sunt în ograda noastră, noi ne ocupăm de promovare şi am venit să ne asigurăm că turiştii vor avea parte de plaje bune şi tot ce au nevoie începând cu 1 mai. Vrem doar să tragem semnale de alarmă acolo unde e cazul şi să-i felicităm acolo unde e cazul”, a afirmat Cristian Petrescu, la Mamaia.

În ciuda optimismului afişat de ministrul Turismului, multe lucruri nu au fost încă puse la punct. Cu toate că reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism au anunţat că de 1 Mai aşteaptă pe litoral peste 25.000 de turişti români, număr apropiat de cel înregistrat anul trecut.

Porţiuni semnificative de plajă sunt încă acoperite cu scoici, paravanele împotriva zăpezii nu au fost demontate şi impresia generală este că s-a făcut curăţenie doar „de ochii soacrei”. De fapt ai ministrului. Oricum, acesta a primit asigurări de la Marian Mitrea, directorul ABADL, că toate lucrurile vor fi puse la punct înainte de sosirea turiştilor.