Premieră absolută: Drapelul Coreei de Sud a apărut la televiziunea publică din Coreea de Nord

Pentru prima oară în istoria sa, televiziunea de stat din Coreea de Nord (Republica Populară Democrată Coreeană - RPDC) a arătat, într-o emisiune de 30 de minute, drapelul Coreei de Sud, care s-a putut vedea clar pentru prima oară o perioadă atât de lungă de timp.

RomaniaTV.net
22 mai 2013, 12:16
Premieră absolută: Drapelul Coreei de Sud a apărut la televiziunea publică din Coreea de Nord

Moment istoric în Coreea de Nord unde, pentru prima oară în istoria sa, televiziunea de stat din Coreea de Nord (Republica Populară Democrată Coreeană – RPDC) a arătat, într-o emisiune de 30 de minute, drapelul Coreei de Sud, care s-a putut vedea clar pentru prima oară o perioadă atât de lungă de timp.

Presa japoneză arelatat că evenimentul s-a petrecut în data de 20 mai, în timpul difuzării unei înregistrări a unuia din meciurile din cadrul Campionatului Mondial de tenis de masă perechi la Paris. Drapelul Coreii de Sud s-a văzut clar pe ecran, aproape de tabloul electronic, care afişa scorul unui meci disputat între sportivi sud-coreeni şi nord-coreeni ce a fost câştigat de reprezentanţii RPDC.

Până acum, televiziunea nord-coreeană blura întotdeauna drapelul Coreii de Sud, atunci când acesta nu putea fi scos din cadru. Seulul a interpretat gestul ca pe un semnal că regimul de la Phenian ar fi dispus la dialog, după mai multe luni de tensiuni în Peninsula Coreea, ce ameninţau să degenereze într-un conflict cu consecinţe imprevizibile.

Totuşi, până la masa tratativelor e cale lungă, având în vedere că autorităţile nord-coreene au testat în ultimele zile şase rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, în timp ce Seulul şi-a amplasat la graniţă baterii de rachete de atac Spike (de fabricaţie israeliană), comentează observatori internaţionali.