Premieră în Biserica Ortodoxă! Toţi ierarhii au purtat masca de protecţie în timpul şedinţei Sfântului Sinod

Sfântul Sinod s-a întrunit pentru prima dată în ședință de lucru la Palatul Patriarhiei. Până în prezent s-au desfăşurat şedinţe solemne ale Sfântului Sinod.

RomaniaTV.net
21 iul. 2020, 14:05

În prima parte a zilei a fost ales, prin vot secret, noul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților în persoana Preasfinţitului Părinte Calinic Botoşăneanul, care a slujit până acum ca Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

Citeşte şi: Credincioşii din Piteşti s-au înghesuit la slujba de hram a unei biserici. Un preot a avut nevoie de îngrijirea cadrelor medicale VIDEO

Absolut toți ierarhii, în frunte cu PF Daniel, au purtat măști de protecţie, fiind prima apariţie publică a mai multor ierarhi cu mască. De asemenea, şi ÎPS Teodosie a respectat măsurile de protecţie, însă a avut o mască diferită.

Înainte de întrunirea Sfântului Sinod a avut loc o ședință a Sinodului Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei unde, la fel, a fost obligatorie purtarea măștii, o premieră într-o ședință a unui sinod din cuprinsul Patriarhiei Române.

ÎPS Calinic Botoşăneanul, noul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților

Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, actualul Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, este noul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, post rămas vacant după trecerea la cele sfinte a ÎPS Pimen, scrie basilica.ro.

PS Calinic Botoșăneanul s-a născut în Iași, în data de 18 noiembrie 1957. În luna martie a anului 1980 s-a închinoviat la Mănăstirea Putna, iar în anul 1984 a fost tuns în monahism cu numele de Calinic.

În perioada 1985-1989 a urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă Andrei Șaguna din Sibiu. În 1986, la 14 mai, a fost hirotonit diacon în Catedrala mitropolitană din Iași, iar pe 15 august, în același an, a fost hirotonit ieromonah la Mănăstirea Putna. În 1990 a devenit stareț al Mănăstirii Râșca.