Schimbări în PROGRAMUL RABLA. Românii pot cumpăra din acest an şi motociclete

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat schimbări în Programul Rabla. În premieră, se va aplica şi pentru achiziţia de motociclete, ministrul a explicat şi care sunt sumele decontate prin acest program.     

RomaniaTV.net
11 feb. 2020, 08:58
Schimbări în PROGRAMUL RABLA. Românii pot cumpăra din acest an şi motociclete

Prima de casare, în valoare de 3.500 de lei, din programul Rabla Clasic, poate să crească cu încă 1.000 de lei dacă maşina nou cumpărată se înscrie în prograul de emisii de 96gCO2.

„Am introdus un ecobonus nou, valoarea lui este tot de 1.000 de lei, adăugat la prima de casare. Acesta se poate cumula cu prima de casare dacă mașina nouă are sistem GPL, mult mai puțin poluant. Am decis inclusiv creșterea ecobonusului pentru mașinile hibride convenționale, care nu se încarcă la priză, de la 1.700 la 2.500 de lei. Suma maximă care poate fi decontată prin Rabla Clasic poate ajunge la 2.000 de euro”, a spus ministrul.

Citeşte şi: Rabla pentru electrocasnice 2020. În ce condiţii îţi schimbi frigiderul cu bani de la stat

Ministrul Mediului a anunţat faptul că, în premieră, prin programul Rabla pot fi cumpărate şi motociclete.  Conform acestuia, motocicleta este un mijloc de transport din ce în ce mai folosit, iar în plus este şi mai puţin poluant. 

„Și în acest caz trebuie casat un autovehicul vechi. Prima de casare pentru cumpărarea unei motociclete e de 3.500 de lei, pentru că vrem să fie echitate între cumpărătorii de mașini și cei de motociclete. Dacă la mașini decontăm în jur de 10% din valoare, am vrut să păstrăm aceeași proporție și la motociclete, acestea fiind ceva mai ieftine”, a spus ministrul.

Când va fi lansat programul Rabla Clasic

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a spus că programul Rabla clasic va fi lansat în luna martie, la Craiova. Pentru anul 2020 Guvernul României şi-a asumat să aloce cea mai mare sumă de până acum atât pentru programul Rabla clasic, cât şi pentru programul Rabla plus.

Citeşte şi: TAXA AUTO 2020. Veşti bune pentru proprietarii de maşini

 
Acesta a precizat că în acest an, în martie, se va lansa programul Rabla clasic, la Craiova, la Ford.