PREMIERĂ pentru elevii din clasele mici. Ce îi aşteaptă din acest semestru

Publicat: Duminică, 09 Februarie 2014 17:55 // Actualizat: Duminică, 09 Februarie 2014 17:58 // Sursa: romaniatv.net

Semestrul al doilea începe luni şi se încheie în 20 iunie, elevii din clasa a VIII-a urmând să participe la simularea evaluării naţionale, în timp ce în martie va fi simularea bacalaureatului.

Foto: foaiaromaneasca.blogspot.com

În luna mai, în premieră, vor fi evaluări la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a.

În semestrul al doilea sunt programate evaluarea naţională de la sfârşitul clasei a VIII-a şi examenul de bacalaureat, dar şi simulările acestora.

VEZI ŞI Bacalaureat 2014 şi Evaluarea Naţională 2014: Teste pentru elevii care vor să-şi verifice cunoştinţele

Astfel, la o săptămână de la revenirea din vacanţa intersemestrială, respectiv în perioada 18-20 februarie, va avea loc simularea evaluării naţionale, pentru elevii din clasa a VIII-a. Simularea examenului de bacalaureat, la care vor participa, în premieră, şi elevii din clasa a XI-a, va fi între 3 şi 7 martie.

În perioada 7-11 aprilie a fost programată săptămâna "Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!", când elevii vor participa la activităţi extracurriculare şi extraşcolare. La finalul acestei săptămâni, elevii vor avea vacanţă de primăvară, care va începe în 12 aprilie şi se va încheia în 22 aprilie, după a treia zi de Paşti.

VEZI ŞI AN ŞCOLAR 2013-2014: CALENDAR EXAMENE şi VACANŢE

În perioada 6-29 mai vor fi organizate, în premieră, evaluări naţionale pentru toţi elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. Evaluările vor fi organizate în două sesiuni, a doua fiind rezervată elevilor care au absentat, din motive întemeiate, la prima examinare. Notele obţinute de elevi la aceste evaluări nu vor fi trecute în catalog.

Tot în luna mai, în perioada 17-30, elevii din clasele a XII-a şi, respectiv, a XIII-a care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale sau care participă la olimpiade internaţionale în 2014, vor susţine bacalaureatul într-o sesiune specială.

VEZI ŞI Elevii se întorc de luni la cursuri. CÂND sunt programate simulările la EVALUAREA NAŢIONALĂ ŞI BAC 2014

Examenele la limba română şi matematică de la evaluarea naţională pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc între 23 şi 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an şcolar, la admiterea în liceu, ponderea mediei de la evaluarea naţională creşte la 75 la sută, faţă de 50 la sută cât a fost până acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade cu 25 la sută.

Probele din prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi susţinute de absolvenţii claselor a XII-a în perioada 10 iunie - 7 iulie.

Cursurile pentru elevii care termină liceul în 2014 se încheie în 30 mai, iar pentru cei din clasa a VIII-a, în 13 iunie. Elevii din celelalte clase vor intra în vacanţa de vară în 21 iunie, anul şcolar 2014-2015 urmând să înceapă în 14 septembrie.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
10 feb 10:26
...orele pierdute la sfârşitul lunii ianuarie pot fi recuperate fără probleme până la sfârşitul anului scolar. PREMIERĂ pentru elevii din clasele mici. Ce îi aşteaptă din acest semestru “Nu este bine şi recomand să nu se meargă pe varianta recuperării materiei...
09 feb 22:00
...să participe la simularea evaluării naţionale, în timp ce în martie va fi simularea bacalaureatului. Citește mai departe…

...
09 feb 19:11
...de vară în 21 iunie, anul şcolar 2014-2015 urmând să înceapă în 14 septembrie. Source Article from http://www.romaniatv.net/premiera-pentru-elevii-din-clasele-mici-ce-ii-asteapta-din-acest-semestru_125589.htmlPREMIERĂ pentru elevii din clasele mici. Ce îi aşteaptă din acest...
09 feb 18:16
...evaluării naţionale, în timp ce în martie va fi simularea bacalaureatului. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
09 feb 18:04
...urmând să participe la simularea evaluării naţionale, în timp ce în martie va fi simularea bacalaureatului. Citește mai departe…. Citeste toata stirea PREMIERĂ pentru elevii din clasele mici. Ce îi aşteaptă din acest semestru la ...
1
EUR
4.7524
RON
16 Oct
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H