Premierul Cîţu: Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă intră de astăzi în dezbatere publică

Premierul Florin Cîţu a anunţat că de vineri Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă intră în dezbatere publică, iar săptămâna viitoare va fi aprobat memorandumul prin care va fi negociat PNRR.

19 mart. 2021, 14:22
Premierul Cîţu: Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă intră de astăzi în dezbatere publică

„PNRR a fost al doilea test al acestei coaliţii, după bugetul pe 2021. PNRR trebuie implementat până în 2026, se pare că trebuie să fim aici şi după 2024 ca să ne asigurăm că va fi implementat. Avem astăzi pentru dezbatere publică un PNRR care prezintă priorităţile României astăzi. Alocăm resurse importante pentru infrastructură rutieră, autostrăzi, pentru reţeaua de gaze, vrem să construim spitale noi şi bineînţeles măsuri sociale. E o şansă pe care nu o putem rata. Eu doar vreau să vă spun că astăzi intrăm în dezbatere publică, toată lumea va vedea programul şi săptămâna viitoare vom aproba memorandumul prin care va fi negociat acest program”, a declarat premierul Florin Cîţu, la finalul şedinţei de vineri a Guvernului.

Citeşte şi: Autostrada A7 care leagă Moldova de București și metroul din Cluj, finanţate prin PNRR. Când vor fi gata

Florin Cîţu a completat că PNRR va fi din nou prezentat în Parlament, însă aprobarea lui va fi făcută de Guvern.

„Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost prezentat în comisiile parlamentare şi va fi prezentat din nou în Parlament, dar aprobarea şi dezbaterea se fac în Guvern”, a completat Cîţu.

Citeşte şi: Ludovic Orban: „PNRR trebuie să beneficieze şi de sprijinul preşedintelui”

RE Prezentare PNRR  on Scribd

Klaus Iohannis, după ședința cu miniștrii Guvernului Cîțu: Vom aloca 4,5 miliarde pentru autostrăzi și 3 miliarde la Sănătate

Miercuri a avut loc la Palatul Cotroceni în şedinţă de lucru a preşedintelui Klaus Iohannis pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna, vicepremierul Hunor Kelemen şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea.

Ulterior, şeful statului a declarat că, prin PNRR, va fi pus accent pe dezvoltarea sistemului de sănătate, pentru care vor fi alocate 3 miliarde de euro. Patru miliarde de euro vor fi alocate programului „România Educată”. Vor fi investiţii în programul de autostrăzi, în digitalizare. Suma de 2,2 miliarde de euro va fi alocată reabilitării termice a blocurilor şi consolidării clădirilor la cutremur.

„Cele circa 30 de miliarde de euro de care vom beneficia prin acest plan reprezintă o şansă majoră pentru dezvoltarea României, o oportunitate care va permite economiei, dar şi societăţii româneşti o rezistenţă sporită în cazul unor viitoare crize. Totodată, este important să înţelegem că acest plan, prescurtat PNRR, ne oferă cel mai bun context pentru realizarea reformelor amânate atâţia ani, reforme care vor îmbunătăţi viaţa de zi cu zi a fiecărui român, prin dezvoltarea şi modernizarea activităţii în sănătate, în economie, în educaţie şi în administraţie”, a afirmat Klaus Iohannis.