Premierul Ciucă are pe masă lista miniştrilor care vor fi remaniaţi. Sunt vizaţi câte un ministru de la PSD, PNL şi UDMR

Lista miniştrilor vizaţi de remaniere a ajuns în posesia lui Nicolae Ciucă, premierul anunţând în şedinţa de luni a PNL că numele acestora vor fi făcute publice în câteva zile, probabil după o discuţie finală în coaliţiei.

27 iun. 2022, 17:34
Premierul Ciucă are pe masă lista miniştrilor care vor fi remaniaţi. Sunt vizaţi câte un ministru de la PSD, PNL şi UDMR

Priemierul Nicolae Ciucă are cinci zile la dispoziţie pentru a finaliza lista miniştrilor ce vor fi remaniaţi şi să o anunţe public, dar el le-a comunicat colegilor liberali că aceasta se află deja pe biroul său.

Potrivit Antena 3, primele nemulţumiri, din partea PSD, îl vizează pe ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, pentru că ar fi îndeplinit doar cinci jaloane PNRR din cele 27 prevăzute până la sfârşitul trimestrului al doilea al acestui an.

Pe de altă parte, liberalii îl vor plecat din Guvern pe șeful Finanțelor, Adrian Cîciu. Aceștia sunt nemulțumiți de situația în care a ajuns țara. Potrivit acestora, o mare vină ar purta-o Partidul Social Democrat, dar și ministrul Finanțelor.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, despre compensarea carburanților cu 50 de bani: „Atât am putut asigura de la bugetul statului”

Cseke Attila este, de asemenea, luat în vizor. În principiu pentru modul în care sunt împărțiți banii de la Ministerul Dezvoltării către primarii din țară. Aici este un punct în care cei de la PNL și PSD sunt de acord, deoarece niciuna dintre părți nu îl mai dorește pe acesta în fruntea Ministerului Dezvoltării, scrie sursa citată.

Premierul Nicolae Ciucă l-ar putea schimba din funcție și pe ministrul Apărării, Vasile Dâncu, pentru că, în privința acestuia, sunt nemulțumiri venite chiar din partea președintelui Klaus Iohannis. Acesta s-a exprimat public și a spus că Vasile Dâncu a exagerat când a declarat public că Marea Neagră este blocată din cauza minelor.

Citeşte şi: Membrii Guvernului, evaluați de premierul Ciucă. Ce spune Marcel Ciolacu despre remianiere