Premierul Ciucă: Numărul românilor cu venituri decente trebuie să crească

Premierul Nicolae Ciucă le-a transmis, vineri, de la Braşov, oamenilor de afaceri români să aibă voinţă să iasă din perimetrul judeţean sau naţional şi să treacă la nivel internaţional, să intre în "jocul mare", subliniind că numai atunci când România va avea propriul său Siemens sau Samsung va conta cu adevărat la acest nivel.

21 apr. 2023, 15:57
Premierul Ciucă: Numărul românilor cu venituri decente trebuie să crească

Premierul Nicolae Ciucă le-a transmis celor prezenți la Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali la evenimentul Caravana antreprenorială mesaje de susținere a capitalului autohton, a antreprenorilor români, dar și despre necesitatea creșterii numărului românilor cu venituri decente.

”Noi liberalii considerăm esențial ca România să crească mult mai mult numărul celor cu venituri decente, așa-numita clasă de mijloc a țării. Dincolo de cifre macro-economice, trebuie să ne propunem un obiectiv simplu: să avem cât mai mulți români care la finalul lunii pot pune un ban deoparte, care își pot permite condiții de educație și sănătate decente.”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Citește și: Rareș Bogdan: „Nu vin în Guvern să ascut creioane. Dacă vor să vin și au nevoie de mine, vin cu portofoliu de ministru, altfel, nu”

Președintele PNL i-a asigurat pe antreprenorii prezenți la eveniment că guvernul îi va susține cu măsuri concrete și va continua să mențină un climat stabil și predictibil.

”Trebuie să venim cu un nou model de dezvoltare economică în România. Și vă propun să îl construim împreună. Ne-am propus să continuăm cu investițiile, să menținem ritmul crescut al absorbției fondurilor europene și să atragem cât mai multe investiții străine directe.”, a mai spus premierul Ciucă.

Citește și: VIDEO: Ministrul Petre Daea: „România a rămas singura intrare de import pentru cerealele din Ucraina / Ne așteptăm la o situație mai dificilă pentru țară”

Evenimentul Caravana antreprenorială a fost organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) şi Club România.

Printre participanții la eveniment se numără și miniștrii Sebastian Burduja, Daniel Cadariu și Marcel Boloș, fostul premier Theodor Stolojan, dar și președintele Consiliului Județean Brașov Adrian Veștea, precum și președintele Camerei de Comerț Brașov, Silviu Costea. De asemenea, au fost prezenți și reprezentanți din mediul de afaceri, printre care Mihai Miron, Adrian Secelean, Daniela Kasper, Dan Ostahie, Tudor Neculoiu, dar și mulți alți antreprenori.