Premierul discută luni cu miniştrii care au atribuţii în domeniul gestionării fondurilor europene

Premierul Victor Ponta va discuta luni după-amiază la Guvern cu miniștrii care au atribuții în domeniului gestionării fondurilor europene, relatează Agerpres.

20 ian. 2014, 09:40
Premierul discută luni cu miniştrii care au atribuţii în domeniul gestionării fondurilor europene

În deschiderea ședinței de guvern de săptămâna trecută, premierul Victor Ponta își anunța intenția de a avea o întâlnire cu miniștrii pe tema fondurilor europene.

„Zona de absorbție a fondurilor europene, creșterea de la 7% la 34% este imposibil de ignorat chiar și de adversarii noștri, însă, vă rog pe toți, atenție maximă pe finalizarea, implementarea programelor din 2007-2013 și, de asemenea, pe întocmirea Acordului de parteneriat. De altfel, săptămâna viitoare vreau cu toți miniștrii care aveți atribuții în domeniul gestionării fondurilor europene să facem o ședință specială pentru 2014-2020. Domnule Teodorovici (ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici — n.r.), să nu obosiți să explicați, chiar și domnului Nazare, că nu ne-a respins nimeni Acordul de parteneriat, pentru simplul motiv că nu l-am trimis, cum nu l-a trimis, de fapt, nimeni în Europa”, a afirmat premierul.
Victor Ponta a explicat că în luna decembrie a anului trecut „de abia au ieșit ghidurile”.

„Deci, era greu să ne fie respins ceva pe care nu l-am trimis, dar când îl vom trimite, trebuie să fie bun. Și pentru asta este necesară o consultare continuă și cu ministerele de linie și cu partenerii europeni, cu Comisia Europeană, în așa fel încât Acordul să fie foarte bun”, a precizat premierul.

VEZI SI:

Ponta explică întârzierea salariilor din educaţie: Nu toţi au aplicat noile proceduri, deşi le ştiau