Premierul Florin Cîțu îi somează pe Nicușor Dan și pe primarii de sector: „Criza șobolanilor este o urgență!”

Premierul Florin Cîțu se implică în criza gunoaielor şi şobolanilor din Bucureşti. Şeful Executivului i-a somat pe primarul general Nicuşor Dan şi pe ceilalţi şase primari de sector să rezolve urgent această problemă.

24 iun. 2021, 14:35
Premierul Florin Cîțu îi somează pe Nicușor Dan și pe primarii de sector: „Criza șobolanilor este o urgență!”

Premierul Florin Cîțu îi somează pe Nicușor Dan și pe primarii de sector să rezolve urgent criza şobolanilor din Bucureşti.

„Este o urgență! Este o urgență a aleșilor locali, a celor care au fost aleși. Trebuie să-și ducă la îndeplinire sarcinle pentru care au fost votați. Responsabilitaea e la autoritățile locale. Dar dacă autorutățile locale vor, noi putem ajuta”, a spus premierul Florin Cîțu, într-o conferinţă de presă după şedinţa de Guvern.

Citeşte şi: Problemele se țin lanț de centrul Capitalei! După gunoaie și șobolani, bucureștenii se confruntă cu o nouă situație: străzi și trotoare distruse sau pline de gropi

Pe de altă parte, premierul le-a promis aleşilor locali că bani de investiții pentru drumuri vor ajunge în cel mai scurt timp la ei.

„În primul rând toate investițiile care sunt în derulare merg mai departe și vom plăti facturile pentru cheltuiei eligibile. În ceea ce privește următoarele programe am anunțat că am scos din lista CNI acele programe care nu se pot finanțan nici pe fonduri europene, nici altfel. Trebuie să mergem mai departe, România trebuie să aibă drumuri asfaltate. Vorbim de șapte milioane de lei, vom face drumuri cu prioritate în zonele unde există canalizare și apă”, a declarat Cîțu.

 

Bucureştiul, victima invaziei de şobolani. Haosul continuă în centrul oraşului: Au ros cablurile şi au lăsat semafoarele fără curent

Șobolanii au invadat Bucureştiul. Rozătoarele au ros cablurile de electricitate și au lăsat semafoarele fără curent, fapt ce a declanșat un adevărat haos rutier. Potrivit Companiei Municipale de Management al Traficului, în decursul zilei de miercuri, 17 iunie, în jurul orei 14:00, semafoarele din intersecția  Bd. Unirii cu Str. Nerva Traian s-au defectat, iar traficul a fost îngreunat timp de o oră și jumătate.

Citeşte şi: Şobolani şi munţi de gunoaie în curtea Spitalului Grigore Alexandrescu

”S-a constatat că defecțiunea s-a produs din cauza rozătoarelor care au adus pagube cablajului aferent semaforizării. Echipa noastră a demolat, igienizat și refăcut legăturile electrice, reușind ca până  la ora 15³⁰ să asigure repunerea în funcțiune a semafoarelor și implicit reluarea traficului în condiții normale”, au precizat autoritățile.

Citeşte şi: Şobolanii devorează un covrig în raftul de patiserie al unui magazin din Sectorul 1. Compania anunţă închiderea magazinului pentru deratizare: „Ne cerem scuze”

 

Nicuşor Dan: Situaţia financiară a Primăriei Capitalei şi relaţiile contractuale pentru diferitele investiţii pe care le avem în curs sunt mai mult decât stabile

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, după ce a vizitat staţia de epurare a apelor uzate Glina, că situaţia financiară a Primăriei Bucureşti şi relaţiile contractuale pentru diferite investiţii în curs sunt „mai mult decât stabile”. Edilul a dat asigurări că autoritatea locală face tot ce ţine de ea pentru a plăti societăţile comerciale partenere la timp.

„Municipalitatea a avut o perioadă financiară foarte dificilă, a fost şi criza sanitară, dar în ciuda acestor dificultăţi, constructorii (asociere FCC – Suez, n.r.) au continuat să lucreze pentru acest obiectiv foarte important pentru Bucureşti şi ţin să le mulţumesc. În acest moment, atât situaţia financiară a primăriei, cât şi relaţiile noastre contractuale pentru diferitele investiţii pe care le avem în curs sunt mai mult decât stabile şi pot să asigur pe oricare dintre societăţile comerciale care sunt în contract cu noi sau care vor fi partenere cu noi în contracte de investiţii ulterioare că suntem oameni serioşi şi facem tot ce ţine de noi ca să plătim la timp, cerând în acelaşi timp ca domniile lor să livreze ceea ce au promis, la timp”, a spus Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Florin Cîţu anunţă MAREA RELAXARE de la 1 iulie: „Barurile şi restaurantele, deschise până la ora 2, evenimente sportive cu capacitate de 50%” VIDEO