Premierul Florin Cîţu şi vicepremierul Dan Barna, convocaţi de Klaus Iohannis la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis i-a convocat, din nou, pe premierul Florin Cîţu, pe vicepremierul Dan Barna şi pe ministrul Cristian Ghinea la Palatul Cotroceni pentru discuţii pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență.

16 feb. 2021, 15:54
Premierul Florin Cîţu şi vicepremierul Dan Barna, convocaţi de Klaus Iohannis la Cotroceni
Premierul Florin Cîţu şi vicepremierul Dan Barna, convocaţi de Klaus Iohannis la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis va avea discuţii cu premierul Florin Cîţu, cu viceprim-ministrul Dan Barna și cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență.

Şedinţa are loc la Palatul Cotroceni, de la ora 16, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Citeşte şi: Dan Barna, despre buget: „Nu fericeşte pe nimeni, nu e nimeni înlăcrimat de bucurie de cum arată bugetul, dar este o formulă care asigură resurse pentru investiţii”

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că proiectul bugetului de stat pe 2021 prevede, în acest moment, un deficit de 7,16%, în pofida unor „modificări minore”, actul normativ aflându-se în circuitul de avizare.

„Bugetul este în avizare. Aşteptăm avizele şi apoi va intra în şedinţa de Guvern. În bugetul Ministerul Sănătăţii, la credite bugetare nu s-a modificat nimic, la credite de angajament cred că este o modificare pentru a permite ministerului să facă contracte şi plăţi în restul anului. Dacă sunt modificări, sunt minore. În ceea ce priveşte autorităţile locale, poate că sunt ceva modificări. Bugetul rămâne cu un deficit de 7,16%, în acest moment. Dacă va mai fi ceva în zilele următoare, vom vedea, dar nu cred că mai e ceva material”, a afirmat Florin Cîţu.

 

Premierul Florin Cîțu a EXPLODAT din cauza salariilor bugetarilor: Cheltuielile s-au DUBLAT, performanța nu

Premierul Cîţu a anunţat că aproape toate ministerele au bugete mai mari faţă de anul trecut, dar a anunţat că urmează tăierile.

Şeful Executivului a mai anunțat că salariile bugetarilor consumă prea mulți bani de la buget și spune că acest lucru nu reflectă munca depusă de unii angajați.

„În ultimii doi ani de zile, cheltuielile cu salariile s-au dublat, eu nu cred că performanța s-a dublat. Eu vreau sa legătura dintre salarii și performanță să fie una directă și acest lucru îl vom face în acest an”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Premierul Cîţu a anunţat că aproape toate ministerele au bugete mai mari faţă de anul trecut, precizând că aşteaptă de la membrii Cabinetului performanţă şi eficienţă.

„Vom discuta şi la rectificarea bugetară la jumătatea anului, execuţia bugetară, cu mandatele pe masă atunci”, a afirmat el. Totodată, Cîţu a arătat că Ministerul Sănătăţii are un buget de 11,4 miliarde lei, iar execuţia de anul trecut este de 10,4 miliarde de lei. „Nu văd cum a ieşit în spaţiul public că sunt mai puţini bani la Sănătate”, a susţinut el.

Citeşte şi: PSD trage un semnal de alarmă: „Situaţia bugetului este dramatică, banii ajung doar pentru 9 luni”