Premierul interimar Nicolae Ciucă anunţă când va fi apă caldă şi căldură în Bucureşti. „S-au luat măsurile necesare”

Premierul interimar Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că începând din această seară bucureştenii vor avea apă caldă la temperatura necesară şi căldură. Generalul numit să conducă provizoriu Executivul a explicat că a primit asigurări de la Ministerul Economiei în acest sens.

09 dec. 2020, 17:46
Premierul interimar Nicolae Ciucă anunţă când va fi apă caldă şi căldură în Bucureşti. „S-au luat măsurile necesare”

Prim-minitrul interimar Nicolae Ciucă a explicat că autorităţile au luat măsuri pentru a fi soluţionate problemele cu furnizarea apei calde şi căldurii în Bucureşti.

„La nivelul Ministerului Economiei sunt luate toate măsurile pentru asigurarea resurselor atât de gaze naturale, cât şi de cărbune, să acoperim acolo unde s-a creat micul deficit la Oltenia.

De asemenea, s-au luat măsurile necesare pentru aducerea apei la temperatura necesară în reţeaua de distribuţie a ELCEN de la Bucureşti, ceea ce înseamnă că în noaptea aceasta vom avea apa la temperatura necesară şi distribuţia va putea să fie reluată în Capitală”, a explicat premierul interimar Nicolae Ciucă, conform declaraţiilor transmite live pe pagina de Facebook a Guvernului.

Citeşte şi: ELCEN, explicaţii după ultima avarie din Bucureşti. „Rețeaua de termoficare e în stare tehnică gravă. Pierderile s-au triplat în ultimii ani”

Reprezentanţii ELCEN au avertizat din nou că reţeaua de termoficare din Bucureşti se află într-o stare tehnică gravă deoarece a fost „lipsită, în ultimii ani, de reparații majore și de investițiile absolut esențiale în modernizare, ceea ce a determinat creșterea explozivă a pierderilor”.

Citeşte şi: Bolnavii de COVID de la Matei Balş şi Colentina îngheaţă de frig în spital. RADET a oprit căldura

Săptămâna trecută, bolnavii de coronavirus internaţi la „Matei Balş” şi la Spitalul COVID Colentina au îngheţat de frig în saloane, după ce Termoenegetica a oprit furnizarea agentului termic intre orele 9.00-22.00. Acestora li s-au dat pilote pentru a se înveli şi li s-a spus că situaţia va dura timp de 2-3 zile.

Citeşte şi: Bolnavii de COVID de la Matei Balş şi Colentina îngheaţă de frig în spital. RADET a oprit căldura

Gabriela Firea a lansat un atac dur la adresa premierul Ludovic Orban şi a primarului general Nicuşor Dan, după ce Institutul „Matei Balş” şi Spitalul Colentina au rămas vineri fără căldură şi apă caldă. Fostul primar al Capitalei i-a acuzat pe guvernanţi că au promis că vor rezolva problema termoficării din Capitală şi a susţinut că problemele sunt mai grave decât în mandatul său.

Citeşte şi: Gabriela Firea, după ce spitalele „Matei Balş” şi Colentina au rămas fără căldură şi apă caldă. „Orban şi Nicuşor nada. Zero. Gheaţă la mal”

De cealaltă parte, Primarul general Nicuşor Dan susţine că Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” şi Spitalul Colentina au rămas fără căldură din cauza Gabrielei Firea căreia „fiindu-i frică să facă intervenții în campania electorală, a lăsat rețeaua să se deterioreze” reţeaua de termoficare. De asemenea, Nicuşor Dan îl acuză pe medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Spitalului „Matei Balş”, că nu a luat măsuri pentru a ajuta pacienţii.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, după ce două spitale din Bucureşti au rămas fără căldură. „Vina uriașă aparține administrației PSD Firea. A lăsat rețeaua să se deterioreze”