Premierul Marii Britanii a sărbătorit relaxarea restricţiilor, la o bere. Imaginea s-a viralizat în toată lumea – FOTO!

Boris Johnson a ajuns personajul zilei după ce o imagine în care "sărbătorea" relaxarea a ajuns virală pe reţelele de socializare.

20 apr. 2021, 19:11
Premierul Marii Britanii a sărbătorit relaxarea restricţiilor, la o bere. Imaginea s-a viralizat în toată lumea – FOTO!

Premierul Marii Britanii a sărbătorit relaxarea restricţiilor, la o bere. Johnson a fostsurprins la pub-ul The Mount Taven din Wolverhampton, unde a decis să celebreze relaxarea restricţiilor din ţara sa cu un pahar de bere.

Premierul Marii Britanii a sărbătorit relaxarea restricţiilor, la o bere. Imaginea s-a viralizat în toată lumea – FOTO!

„Este fantastic că ne-am putut bucura de libertate cu familia şi prietenii. Dar vă rog în continuare să respectaţi regulile”, a scris premierul britanic, într-un mesaj pe Twitter.

Restricţiile anti-COVID au fost relaxate în Marea Britanie, după 4 luni. Decizia redeschiderii vine în contextul în care campania intensă de vaccinare a dus la o scădere importantă a infectărilor, iar Regatul Unit va ajunge curând la imunitate colectivă.

Din 12 aprilie, în Marea Britanie sunt ridicate mai multe restricții impuse anterior. Au fost redeschise frizeriile, saloanele de manichiură și cele de frumusețe, sălile de sport, spa, pub-urile, magazinele cu produse nealimentare, blibliotecile și grădinile zoologice.

Peste 600.000 de persoane au fost vaccinate împotriva coronavirusului în Marea Britanie într-un interval de 24 de ore, potrivit statisticilor oficiale. Potrivit informării autorităților din Marea Britanie, din totalul dozelor administrate, 119.306 au reprezentat o primă doză, iar restul de 485.421 au fost doze de rapel.

Autoritățile britanice au mai anunțat că 35 de persoane au murit într-un interval de 28 de zile de la confirmarea unui prim test pozitiv la coronavirus, iar alte 2.206 persoane au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

Şi în România a fost accelerat procesul de vaccinare, iar peste 81 de mii de persoane au fost vaccinate anti-Covid în ultimele 24 de ore, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Până pe 17 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.027.039 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 936.515 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.474 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 586 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 26.072 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citeşte şi: Marea Britanie: Şapte persoane au murit din cauza cheagurilor de sânge apărute după vaccinarea cu AstraZeneca