Premierul Nicolae Ciucă, noi explicaţii despre când va fi introdus certificatul verde COVID. „Până la sfârşitul anului să putem să avem această lege”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că vrea o dezbatere în Parlament privind introducerea certificatului verde COVID-19 şi estimează va exista o lege care-l va reglementa până la sfârşitul anului.

02 dec. 2021, 13:20
Premierul Nicolae Ciucă, noi explicaţii despre când va fi introdus certificatul verde COVID. „Până la sfârşitul anului să putem să avem această lege”

Generalul Nicolae Ciucă, premierul României, a făcut declaraţii după ce s-a întâlnit cu reprezentanţii cultelor pentru a discuta despre posibila introducere a certificatului verde COVID-19 în biserici.

„În acest moment a fost o discuţie şi o solicitare a reprezentanților cultelor ca cetăţenii să poată să beneficieze de această libertate a participa la slujbe fără să se impună obligativitatea deţinerii certificatului verde.

Este în momentul de faţă un proiect care e în dezbatere. Se discută cu fiecare dintre specialişti şi sperăm într-un timp cât se poate de rezonabil să ajungem la o concluzie să mergem în Parlament şi până la sfârşitul anului să putem să avem această lege a certificatului COVID”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 2 decembrie. Puţin peste 1.000 de noi infectări şi 66 de decese în ultimele 24 de ore

Premierul Nicolae Ciucă, noi explicaţii despre când va fi introdus certificatul verde COVID

„Legea se va înscrie în parametri reali în ceea ce înseamnă incidenţa bolii şi de asemenea ceea ce înseamnă oamenii care au trecut prin boală şi beneficiază de teste. E o chestiune care urmează să fie dezbătută cu cei care sunt îndriuiţi şi au cunoştinţele necesare despre acest lucru.

Am cerut sprijinul cultelor pentru a putea să salvăm cât mai multe vieţi.

Discuția a fost dacă vaccinarea este singura soluţia. Răspunsul a fost ferm şi clar. Vaccinarea este o soluţie, iar cea de-a doua complementară vaccinării este comportamentul, prin comportament înţelegem respectul faţă de sine, faţă de comunitate, tot ce înseamnă dorinţa de a salva vieţi”, a mai precizat premierul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă cere ajutorul bisericii pentru a sprijini campania de vaccinare. „Cele 18 culte păstoresc împreună peste 99% din populaţia României”

De asemenea, şeful Executivului a dat detalii despre discuţiile avute cu reprezentanţii cultelor din România.

„Am avut o activitate pe care a organizat-o Secretariatul pentru Culte, găzduită la Templul Coral. Au participat 17 dintre cele 18 culte din România. A fost o activitate foarte bună în care am reuşit să ascultăm fiecare reprezentant cu mesajul şi propunerile dumnealor.

De asemenea, am avut posibilitatea să transmitem mesajul atât de la nivelul ministrului Sănătăţii, cât şi de la nivelul Guvernului României.

Activitatea a debutat printr-un mesaj care ne-a plăcut foarte mult tuturor. Suntem aici pentru că ne iubim ţara şi ne iubim comunităţile.

Mesajul nostru a fost cât se poate de clar că prin astfel de activităţi nu facem altceva decât să redăm încrederea oamenilor şi speranţa.

Nu o spun gratuit pentru că aceasta se întâmplă în baza unui dialog pe care îl avem cu societatea civilă. Cele 18 culte păstoresc împreună peste 99% din populaţia României.

Partea aceasta de dialog ne ajută în ceea ce priveşte găsirea soluţiilor şi armonizarea lor cu nevoile şi specificul fiecărei comunităţi.

Este o modalitate de dialog pe care o vom continua şi cu ceilalţi reprezentanţi ai societăţii civile astfel încât să primim şi să acumulăm tot ceea ce vine din partea cetăţenilor români”, a conchis premierul.

Citeşte şi: Primele cazuri de Omicron în România. Ministerul Sănătăţii: Există o suspiciune înaltă pentru varianta africană după primele teste