Premierul Orban vrea să-şi schimbe maşina. Între ce modele oscilează şeful Guvernului

După ce le-a recomandat românilor să-şi achiziționeze mașini produse în România, adică Ford sau Dacia, premierul Orban vrea să facă şi el acelaşi lucru.

RomaniaTV.net
17 mai 2020, 06:38
Premierul Orban vrea să-şi schimbe maşina. Între ce modele oscilează şeful Guvernului

Premierul Orban intenţionează să-şi schimbe maşina personală. „E cam veche” şi ar vrea să o înlocuiască cu o maşină nouă produsă în România. Are de ales între Dacia Logan, Dacia Sandero și Dacia Duster, produse la Mioveni, sau Ford EcoSport și Ford Puma care sunt produse Craiova.

„La mine în familie, părerile sunt împărțite. Un membru al familiei preferă o mașină Ford, celălalt preferă Duster-ul. Eu prefer să nu spun ce preferințe am”, a spus Orban în vizita sa recentă de la Mioveni.

Premierul le-a recomandat românilor să cumpere autoturisme produse în România.

„Recomand românilor să cumpere maşini fabricate în România. Mai mult decât atât, consider că epidemia nu trebuie să creeze motive ca să nu-ţi cumperi maşini, ci dimpotrivă, chiar şi în condiţiile epidemiei, mai degrabă trebuie să-ţi cumperi maşini. Le recomand să-şi cumpere maşini pentru că în maşina ta eşti în siguranţă din punct de vedere epidemiologic”, a declarat Orban la Craiova.

Industria auto aduce 10% din produsul intern brut și reprezintă 14% din exporturile românești.

 

Ludovic Orban s-a răsturnat cu maşina Camerei Deputaților în 2015

Ludovic Orban s-a răsturnat cu maşina în care se afla în Iaşi. Politicianul era alături de coloana prezidenţială care pleca de la Iaşi spre Sibiu.

Accidentul s-a produs în zona localității ieșene Sarca, iar maşina în care se afla Orban s-a răsturnat rămânând cu roţile în sus. Ludovic Orban susține că nu avea viteză mare și că nu a petrecut cu o noapte înainte, astfel încât să fie obosit. Poliția i-a aplicat doar un avertisment. Autovehiculul este asigurat Casco. Liberalul a precizat că a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero. „Cine mă cunoaște, știe că nu obișnuiesc să beau”, a subliniat Orban.