Medvedev: Liderii ucraineni sunt nişte ESCROCI. Nu-şi vor plăti datoriile. Putin va ataca Kievul în instanţă

Publicat: Miercuri, 09 Decembrie 2015 17:42 // Actualizat: Miercuri, 09 Decembrie 2015 18:27 // Sursa: romaniatv.net

Premierul rus, Dmitri Medvedev, i-a calificat miercuri drept 'escroci' pe liderii ucraineni, el anticipând că guvernul de la Kiev nu va plăti Rusiei o datorie de trei miliarde de euro a cărei dată scadentă este duminică.

'Am impresia că nu vor plăti, pentru că sunt niște escroci. Iar partenerii noștri occidentali, în loc să ne ajute, ne pun piedici' să nu ne putem recupera banii, a spus Medvedev. El a făcut astfel aluzie la decizia luată marți de Fondul Monetar Internațional (FMI) de a nu declara Ucraina în încetare de plăți dacă nu-și plătește datoria către Rusia. Conform aceleiași hotărâri, Ucraina va avea în continuare acces la credite, chiar dacă nu poate onora plata datoriilor scadente.

'Pentru prima dată în istorie, FMI a luat decizia de a sprijini statul datornic în pofida acordurilor existente, doar din motive politice', a apreciat șeful executivului rus.

Citeşte şi Obama a promulgat legea prin care cei cu datorii la fisc de peste 50.000 de dolari rămân fără paşaport

Până în prezent, guvernul de la Kiev a refuzat să plătească datoriile către Moscova și a cerut acesteia din urmă să se alăture creditorilor privați ai Ucrainei în acordul de restructurare a datoriilor în virtutea căruia statul ucrainean beneficiază de o reducere cu 20% a acestor datorii. În replică, executivul rus afirmă că nu pot fi puse pe același nivel creditele private și cele acordate de alte state.

Președintele rus Vladimir Putin i-a ordonat miercuri guvernului său să atace Ucraina pe calea justiției internaționale în cazul în care Kievul nu-și va achita luna aceasta datoria de trei miliarde de dolari, după cum a fost prevăzut, plată pe care Ucraina refuză să o efectueze în actualele condiții, informează AFP și RIA Novosti.

În prezent, Ucraina beneficiază de un acord de asistență financiară în valoare de 17,5 miliarde de dolari pentru o durată de patru ani, acest acord încheiat cu FMI fiind o parte a unui program mai vast în valoare de circa 40 de miliarde de dolari, la care mai participă UE, SUA și mai multe organisme internaționale. .  

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8408
RON
09 Jul
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H