Premierul ucrainean: Rusia „exportă terorism” în Ucraina şi ridică un nou zid al Berlinului

Rusia 'exportă terorism' în Ucraina şi foloseşte forţe sub acoperire pentru a-i organiza pe separatiştii înarmaţi care au atacat forţele ucrainene şi au ocupat instituţii oficiale, a acuzat miercuri premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk, informează Reuters, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
16 apr. 2014, 09:22
Premierul ucrainean: Rusia „exportă terorism” în Ucraina şi ridică un nou zid al Berlinului

'Guvernul rus trebuie să-şi retragă imediat grupările secrete diversioniste, să-i condamne pe terorişti şi să le ceară să părăsească instituţiile', a declarat Iaţeniuk la o reuniune a guvernului. 'Asta numai dacă Federaţia Rusă este interesată în stabilizarea situaţiei, lucru de care mă îndoiesc foarte tare', a adăugat el.

Totodată, potrivit AFP, Iaţeniuk a acuzat Rusia că ridică un nou zid al Berlinului în Europa. 'Ceea ce se întâmplă astăzi reprezintă un pericol pentru Europa şi pentru Uniunea Europeană. Este clar că vecinii noştri ruşi au decis să construiască un nou zid al Berlinului şi doresc o revenire la războiul rece', a mai spus Iaţeniuk.

Guvernul rus trebuie să-şi retragă imediat grupările secrete diversioniste, să-i condamne pe terorişti şi să le ceară să părăsească instituţiile‘, a declarat Iaţeniuk la o reuniune a guvernului. ‘Asta numai dacă Federaţia Rusă este interesată în stabilizarea situaţiei, lucru de care mă îndoiesc foarte tare’, a adăugat el.

Totodată, potrivit AFP, Iaţeniuk a acuzat Rusia că ridică un nou zid al Berlinului în Europa. ‘Ceea ce se întâmplă astăzi reprezintă un pericol pentru Europa şi pentru Uniunea Europeană. Este clar că vecinii noştri ruşi au decis să construiască un nou zid al Berlinului şi doresc o revenire la războiul rece’, a mai spus Iaţeniuk.