Premierul ucrainean şi-a prezentat demisia. Parlamentul a ABROGAT legile anticonstituţionale VIDEO

Publicat: Marţi, 28 Ianuarie 2014 11:18 // Actualizat: Marţi, 28 Ianuarie 2014 17:16 // Sursa: romaniatv.net

Premierul ucrainean Mikola Azarov a anunţat marţi că şi-a prezentat demisia, într-un comunicat postat pe site-ul Guvernului, în momentul în care începea o şedinţă extraordinară a Parlamentului asupra crizei din ţară. Tot marţi, Parlamentula  abrogat legile

UPDATE: Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a aprobat marţi demisia Guvernului condus de premierul Mikola Azarov, în contextul protestelor prooccidentale. Guvernul actual va continua să funcţioneze până la formarea viitoarei echipe.

"Am luat decizia să cer preşedintelui să-mi accepte demisia din postul de premier, pentru a crea condiţii suplimentare în vederea unui compromis politic şi unei soluţionări paşnice a conflictului", se arată în comunicat.

Marţi la prânz, o altă ştire-bombă venea de la Kiev, unde Parlamentul Ucrainei, Rada Supremă, abroga legile anticonstituţionale decretate împotriva manifestanţilor, cu prilejul revoltelor din noiembrie, împotriva puterii de la Kiev.

"În prezent, cel mai important este păstrarea unităţii şi integrităţii Ucrainei. Acest lucru este mai important decât orice ambiţie personală", a adăugat şeful Guvernului, citat în comunicat, potrivit Mediafax.

În Parlament, deputaţii care urmează să se pronunţe asupra unei serii de măsuri, inclusiv asupra unei eventuale abrogări a unei legi represive a manifestanţilor, au început lucrările prin intonarea imului naţional. De asemenea, un moment de reculegere a fost păstrat în memoria persoanelor ucise în violenţe la Kiev. Este vorba despre trei morţi, potrivit unui bilanţ oficial, şase porivit opoziţiei.

Şedinţa a fost întreruptă, după aceea, în vederea obţinerii unui acord cu privire la stabilirea ordinii de zi a acestei sesiuni extraordinare.

De la sfârşitul lunii noiembrie 2013, Ucraina este scena unor proteste violente lansate de opoziţie ca răspuns la decizia guvernului de a suspenda semnarea Acordului de asociere cu UE.

Mişcarea de protest s-a radicalizat la 19 ianuarie, după adoptarea mai multor legi destinate să înăsprească pedepsele contra participanţilor la acţiunile de protest şi care au fost considerate "draconice" de către oponenţii actualului regim de la Kiev.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 ian 16:00
...momentul în care începea o şedinţă extraordinară a Parlamentului asupra crizei din ţară. Citește mai departe…

...
1
EUR
4.8583
RON
22 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H