Premierul ungar Viktor Orban: „Al patrulea val de pandemie va înconjura în scurt timp Ungaria”

Premierul ungar Viktor Orban a declarat, vineri, că un al patrulea val al pandemiei de Covid-19 este inevitabil în Ungaria. Orban a făcut și un apel la populaţie să se vaccineze și a precizat că și el va primi a treia doză în acest weekend. 

15 oct. 2021, 16:12
Premierul ungar Viktor Orban: „Al patrulea val de pandemie va înconjura în scurt timp Ungaria”
Viktor Orban a făcut un apel la populaţie

Premierul ungar Viktor Orban a spus că „Al patrulea val de pandemie va înconjura în scurt timp Ungaria, cu siguranţă dinspre est„,  amintind că, în timp ce 59% dintre unguri sunt vaccinaţi, în România rata de vaccinare este de numai 29%.

Citeşte şi: Ungaria intervine în criza sanitară din România. Kelemen Hunor: „Ne oferă 50 de locuri la ATI în cadrul a două spitale apropiate de graniţă”

Premierul ungar Viktor Orban va primi a treia doză

Doza booster este similară unei poliţie de asigurare de viaţă„, a declarat Orban în interviul săptămânal acordat postului public de radio Kossuth. El a menţionat că îşi va primi cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19 în weekend, relatează agentia MTI, citată de Agerpres.

Orban a mai afirmat că vaccinurile funcţionează, întrucât mai puţin de 1% dintre cei inoculaţi se îmbolnăvesc de COVID-19. Premierul ungar a insistat ca oamenii să se vaccineze, avertizând că „varianta Delta” a virusului este mult mai agresivă decât cele anterioare.

În Ungaria au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 1249 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 10 decese atribuite acestuia, numărul celor internaţi fiind de 800, dintre care 124 au nevoie de ventilaţie.

Până acum au fost vaccinate cu o primă doză 5.919.930 de unguri şi 5.694.336 au fost vaccinaţi „cu schema completă”, doza „booster” fiind administrată unui număr de 973.000 de unguri. Ungaria are 9,6 milioane de locuitori.


loading...