Victor Ponta se operează în Turcia. Premierul i-a delegat atribuţiile lui Gabriel Oprea

Premierul Victor Ponta este internat la o clinică din Turcia, unde urmează să se opereze la genunchi, informează România TV. Potrivit aceleiaşi surse, avocata premierului a mers luni dimineaţă la DNA unde ar fi cerut amânarea audierii lui Victor Ponta în dosarul Rovinari -Turceni, în care este cercetat şi senatorul PSD Dan Şova. Victor Ponta este în concediu până vineri, iar în perioada în care lipseşte, vicepremierul Gabriel Oprea îi preia atribuţiile.

RomaniaTV.net
15 iun. 2015, 08:00
Victor Ponta se operează în Turcia. Premierul i-a delegat atribuţiile lui Gabriel Oprea

Potrivit România TV, Victor Ponta se află în concediu în perioada 16-19 iunie. Premierul se află în Turcia, la Istanbul, unde se operează, într-o clinică privată, la genunchi.

În perioada în care lipseşte Victor Ponta, vicepremierul pentru securitate naţională Gabriel Oprea va exercita atribuţiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activităţii Guvernului. Decizia aparţine premierului Victor Ponta şi a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

Premierul Victor Ponta a fost, joi, la spital, pentru un control la genunchi, după accidentul suferit în timpul unui meci de baschet, unde şi-a făcut RMN. Medicii au stabilit că premierul are ligamentele rupte şi  i-au recomandat o intervenţie chirugicală.

La jumătatea lunii trecute, Victor Ponta s-a accidentat în timpul unui meci de baschet. 

Victor Ponta este urmarit penal in dosarul Turceni – Rovinari pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani, in calitate de avocat, (reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”).

CITEŞTE ŞI Avocata lui VICTOR PONTA, la DNA VIDEO

Faptele retinute de anchetatori ar avea legatura cu faptul ca Victor Ponta ar fi beneficiat de o parte insemnata din sumele obtinute de catre SCA ‘Sova si Asociatii’ de la complexurile energetice Turceni si Rovinari, desi nu a efectuat niciun fel de activitate profesionala in temeiul conventiei de conlucrare dintre cele doua case de avocatura.

In acelasi dosar, procurorii au considerat că se impune continuarea urmaririi penale fata de Victor Ponta si sub aspectul savarsirii a trei infractiuni de conflict de interese, dintre care una in forma continuata (doua acte materiale). Faptele ar avea legatura cu functia de prim-ministru.

Conform DNA, el este acuzat ca l-a desemnat pe Dan Sova ca ministru pentru Relatia cu Parlamentul, ministru delegat pentru Proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine si ministru al Transporturilor, in conditiile in care premierul ar fi beneficiat in trecut de foloase din partea acestuia si de dreptul de folosinta gratuita a unui autoturism.

Pentru aceste din urma trei acuzatii de conflict de interese, DNA a sesizat Camera Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata Victor Ponta. Marti, plenul Camerei Deputatilor a respins inceperea urmaririi penale a premierului.