Preot mort într-o drumeţie, după ce a căzut zeci de metri în gol

Un preot în vârstă de 47 de ani, care însoţea un grup de 50 de tineri într-o drumeţie montană, a murit chiar sub ochii lor, pe „Traseul viperelor” de pe platoul Brentonico, din nordul Italiei.

13 iul. 2021, 17:06
Preot mort într-o drumeţie, după ce a căzut zeci de metri în gol

Preot mort într-o drumeţie, după ce a căzut zeci de metri în gol. Tragedia a avut loc luni dimineaţă, potrivit reprezentanţilor Eparhiei de Milano, citaţi de ştiridiaspora.ro. Preotul Don Graziano Gianola s-a dezechilibrat şi a căzut zeci de metri în gol sub privirile îngrozite ale copiilor. Bărbatul a ajuns în stare gravă la spitalul Santa Chiara din Trento, însă nu a mai putut fi salvat.

Don Graziano Gianola era vicar într-o parohie din Milano şi conducea un grup format din aproximativ cincizeci de tineri de la oratoriu. Acesta a alunecat pe cea mai expusă secțiune a cărării ce ducea către un refugiu montan. Deşi pe traseu exista o frânghie de susţinere, preotul nu a reuşit să îşi menţină echilibrul, căzând de-a lungul unei pante de zeci de metri.

Citeste si Băiat de trei ani dus la dentist, mort după anestezie. Părinții sunt rupți de durere: „Nu ne aşteptam să ieşim de acolo fără copil”

Preotul avea o familie numeroasă, nouă fraţi şi mama.

O Liturghie frumoasă în această dimineață, dar acum este timpul de o vacanță la munte cu oratoriul. Brentonico, venim!„, au fost ultimele sale cuvinte postate pe reţelele de socializare.

Citeste si Rusia a scăpat un tanc pe şosea. Imagini cu vehiculul de peste 40 de tone, răsturnat pe carosabil VIDEO