Preot rus arestat pentru că a afirmat că invadatorii nu vor ajunge în Rai: „Nu Ucraina a invadat Rusia”

Preotul rus Ioann Kurmoyarov a fost aruncat în închisoare pentru că a cutezat să-l contrazică pe Putin, susţinând că Rusia a invadat Ucraina. Nu este prima oară când Kurmoyarov supără Kremlinul. Anul trecut, a fost caterisit pentru că l-a criticat pe ministrul Apărării, Serghei Şoigu.

10 iun. 2022, 13:41
Preot rus arestat pentru că a afirmat că invadatorii nu vor ajunge în Rai: „Nu Ucraina a invadat Rusia”

Un preot rus a fost arestat pentru că a răspândit în spaţiul public informaţia că Rusia a atacat Ucraina, declanşând războiul. Recent, acesta distribuise un material video intitulat „Cine va ajunge în Iad şi cine, în Rai?”, în cadrul căruia a vorbit despre „propaganda Kremlinului”. El a făcut referire la faptul că ceea ce se petrece acum în Ucraina nu este o operaţiune specială, ci o invazie, mai exact o exercitare a puterii din partea cuiva chiar mai puternic decât preşedintele Vladimir Putin.

În martie, guvernul rus a trecut o lege de cenzură care sancţionează distribuirea de „ştiri false” despre armata rusă cu închisoare de până la 15 ani.

Preot rus arestat pentru că a condamnat invazia ruşilor în Ucraina

Vreau să dezamăgesc pe oricine crede în această falsitate (discursul Rusiei despre invazia în Ucraina-n.red.). Cei care pornesc război nu vor ajunge în Rai. Ucraina nu a atacat Rusia. Cine vrea să ajungă în Rai ar trebui să-şi schimbe religia şi să devină militant islamist, pentru că acolo este conceptul de „război sfânt”, afirmă preotul în filmare, potrivit Mediafax.

Citeste si Mesaj alarmant din Ucraina, un miliard de oameni vor suferi. Zelenski a cerut măsuri imediate

În ceea ce-i priveşte pe soldaţii ruşi, preotul îi avertizează că ei sunt „agresorii care au atacat şi ucis civili, drept urmare nu veţi ajunge în niciun Rai, ci în Iad”.

„Declaraţiile” lui Kurmoyarov înfurie Kremlinul întrucât contrazic retorica celorlalţi ruşi. În aprilie, prezentatorul TV Vladimir Soloviov a spus la postul public de televiziune că „ruşii vor ajunge în Rai” dacă va exista un război nuclear.

Anul trecut, Ioann Kurmoyarov a fost caterisit pentru că l-a criticat pe ministrul Apărării, Serghei Şoigu, pentru decizia sa de a construi o catedrală militară lângă Moscova, care să aibă un mozaic cu figurile lui Putin şi Şoigu, iar un altul cu soldaţi ruşi care ţin în braţe portretul fostul lider sovietic Stalin.

Citeste si Rusia ameninţă Occidentul cu un conflict militar direct. Ce l-a enervat pe Vladimir Putin VIDEO