Preotul care a spovedit o femeie într-o benzinărie este un escroc. A fost condamnat la închisoare

Un filmuleţ care a devenit viral pe internet prezintă un bărbat îmbrăcat în haine preoţeşti, care i-a pus patrafirul în cap unei femei într-o benzinărie. Aceasta este îngenuncheată pe trotuar pentru a se spovedi. Recent s-a dovedit că preotul este un escroc din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava.

RomaniaTV.net
13 feb. 2019, 11:58
Preotul care a spovedit o femeie într-o benzinărie este un escroc. A fost condamnat la închisoare

Un preot fals, originar din judeţul Suceava, a devenit vedetă pe internet, după ce a fost filmat în timp ce „spovedea” o femeie în spatele unei benzinării de pe bulevardul Corneliu Coposu din Bucureşti.

Scena a fost filmată de un bărbat care trecea întâmplător prin zonă. În imaginile se vede cum femeia a îngenuncheat pe un trotuar, iar bărbatul îmbrăcat în sutană i-a pus patrafirul pentru a oficia ritualul religios. Totul sub privirile mirate a zeci de persoane.

La un moment dat, „părintele” este luat la întrebări de un poliţist. Din câte se pare, bărbatul ar fi pretins că este călugăr la muntele Athos şi ar fi cerut bani pentru servicii religioase. În cele din urmă, adevărul a ieşit la iveală. Bărbatul care pretindea că este călugăr este din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava.

În Monitorul de Suceava se arată că, în decembrie, magistraţii Judecătoriei din Ilfov l-au trimis după gratii pentru 30 de zile pentru înşelăciune.

„Falsul preot a fost prins în flagrant de poliţiştii din oraşul Pantelimon în timp ce intrase în casa unei familii să facă o sfeştanie contra sumei de 200 de lei. Poliţiştii au venit acolo fiind sesizaţi de familia respectivă, iar acum bărbatul urmează să fie trimis în judecată. Dacă va fi condamnat, acesta riscă să stea după gratii mai multă vreme, mai ales că nu este la prima „ispravă”, se arată în publicaţia locală.

Falsul preot a mai fost condamnat de Judecătoria Sectorului 3 la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii pentru înşelătorie, mai arată Monitorul de Suceava. El a păcălit 14 persoane ca să-i plătească sume între 50 de şi 600 de lei pentru oficierea unor ceremonii religioase.

Poliţiştii l-au lăsat pe escroc fără hainele şi cărţile religioase.

O femeie a fost spovedită de un preot în plină stradă, în spatele unei benzinării din Bucureşti