Preotul Ciprian Ilica, răpus de Covid la doar 43 de ani

Părintele din localitatea Sintea Mică a mai făcut un stop cardio-respirator și săptămâna trecută, însă medicii au reușit atunci să-l resusciteze.

26 oct. 2021, 14:07
Preotul Ciprian Ilica, răpus de Covid la doar 43 de ani

Preotul Ciprian Ilica a fost internat la Secția Covid a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad de aproximativ două săptămâni, iar în ultima săptămână a fost și intubat. A pierdut lupta cu COVID-19 ieri seara (25 octombrie), în urma unui stop cardio-respirator. Părintele din localitatea Sintea Mică a mai făcut un stop cardio-respirator și săptămâna trecută, însă medicii au reușit atunci să-l resusciteze după un efort de 45 de minute. Din păcate, „miracolul” nu a ținut prea mult. Avea 43 de ani.

Medic invitat la biserică să le vorbească credincioşilor despre beneficiile vaccinării. Preot paroh: „Vaccinul este un rezultat al științei, care se face cu binecuvântarea lui Dumnezeu”
Trupul neînsuflețit al părintelui Ciprian-Cornel Ilica va fi depus în Biserica cu hramul „Cuvioasa Parascheva” din Sintea Mică, Protopopiatul Arad, transmite Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului.

Date biografice:

Preacucernicul Părinte Ciprian Ilica, s-a născut la data de 11 martie 1978, în localitatea Ineu, Jud. Arad. După absolvirea Liceului Forestier Arad a urmat cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad și ale Masteratului în cadrul aceleiași instituții.

A fost hirotonit preot de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, la 4 iunie 2004, pe seama Parohiei Sintea Mică, Protopopiatul Arad, unde a slujit până la încetarea din viață. La 5 august 2007 a primit distincția de iconom.

O nouă tragedie zguduie Biserica: Un preot de 46 de ani şi soţia lui au murit de COVID, doi copii rămân orfani
Bănescu: Poziţia Bisericii Ortodoxe Române – deplin favorabilă vaccinării recomandate de medici

Poziţia Bisericii Ortodoxe Române a fost şi rămâne una exemplar echilibrată de realism şi deplin favorabilă vaccinării recomandate de medici, al căror sfat trebuie să îl urmăm fiecare în parte, a afirmat marţi purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu.

Reacţia purtătorului de cuvânt al BOR survine apariţiei în presă a afirmaţiilor duhovnicului Mănăstirii Durău, Teodosie Paraschiv, care le-ar fi vorbit credincioşilor despre faptul că există cipuri în vaccin şi despre un aşa zis Guvern Mondial creat de extratereştri.

BOR reacţionează după ce un călugăr le-ar fi zis credincioşilor că există cipuri în vaccinul anti-covid
„Asemenea mesaje razna la realitate, toxice pentru organismul comunitar confruntat acum cu efectele tragice ale antivaccinismului alimentat de conspiraţionism apocaliptic şi esenţialmente anticreştine, compromit grav nu doar persoanele care le debitează iresponsabil, ci şi pe cei ce le răspândesc în diverse medii. Efectul lor este unul total smintitor”, a transmis Bănescu.

Vasile Bănescu subliniază că „Biserica dezavuează ferm aceste mesaje absurde care nu au nicio legătură cu realismul autentic creştin, cu iubirea de semeni, ci doar cu sfidarea unei realităţi imediate îmbibate de suferinţă şi moarte”.


loading...