Presa internaţională despre TRAGEDIA AVIATICĂ din Apuseni: Victor Ponta a ordonat o anchetă

Teribilul accident de avion în care şi-au pierdut viaţa, luni, doi medici, când aeronava în care se aflau s-a prăbuşit în munţi a atras atenţia şi presei din străinătate.

RomaniaTV.net
21 ian. 2014, 22:11
Presa internaţională despre TRAGEDIA AVIATICĂ din Apuseni: Victor Ponta a ordonat o anchetă

„Victor Ponta a ordonat o anchetă privind descoperirea cu întârziere a avionului” prăbuşit, titrează, marţi, publicaţia The Washington Post, referindu-se la prăbuşirea avionului în care se aflau şapte persoane, între care două au murit, iar cinci au fost rănite.

„Victor Ponta a cerut să se facă o anchetă asupra acţiunilor întreprinse pentru salvarea victimelor” accidentului, pe fondul mâniei crescânde a populaţiei faţă de întârzierea de câteva ore a echipelor de salvare în localizarea aeronavei prăbuşite între copacii dintr-o regiune montană, întârziind astfel sosirea echipelor medicale de salvare”, mai scrie publicaţia citată.

The Washington Post citează şi informaţiile date publicităţii de către Gheorghe Vieru, medicul legist, care a declarat că „Pilotul Adrian Iovan a murit din cauza hipoternmiei şi a traumelor suferite în urma fracturilor multiple”. De asemenea, „Aurelia Ion, o studentă în anul V de facultate, care îi însoţea voluntar pe medici, a murit din cauza hipotermiei şi a unor complicaţii respitratorii”, a mai precizat publicaţia americană.

„Avionul transporta medici de la Bucureşti către Vestul României pentru a preleva organe pentru transplant, când s-a prăbuşit la o altitudine de 1.400 de metri. Iniţial, toate cele şapte persoane aflate în avion supravieţuiseră accidentului, dar erau grav rănite”, mai scrie aceeaşi publicaţie.

The Washington Post mai menţionează că „Radu Zamfir, un medic care fusese grav rănit , le-a relatat  reporterilor că avionul a pierdut altitudine şi s-a prăbuşit în copaci. El a spus că Iovan s-a sacrificat pehtru a salva viaţa celorlalţi (…) Am văzut copacii foarte aproape, asta este tot ce îmi mai amintesc”, citează publicaţia declaraţiile medicului supravieţuitor.

La rândul său, publicaţia news.com.au titrează: „Anchetă privind întârzierea intervenţiei de salvare în cazul avionului prăbuşit”, menţionând că „ocupanţii aparatului de zbor şi-au ars hainele ca să se încălzească în condiţii de frig”.

De asmenea, publicaţia menţionează că „localnicii au fost cei care au descoperit aeronava prăbuşită după 4 ore de la producerea accidentului, iar echipele de salvare au ajuns cu câteva ore mai târziu, din cauza eşecului autorităţilor de a localiza micul avion prăbuşit”.

„Aceste întârzieri au alimentat criticile în România, mulţi spunând că serviciilor de salvare le lipsesc echipamentele moderne elementare pentru a localiza o aeronavăm prăbuşită”, mai scrie news.com.au, adăugând că „eforturile de salvare au fost îngreunate şi de ceaţa deasă şi de ninsoare”.

„Cei cinci supravieţuitori, care au suferit fracturi, au fost internaţi în spital, iar starea lor este stabilă”, mai menţionează bpublicaţia online.