Preşedintele american Barack Obama vrea să dea Secret Service pe mâna unei femei

Preşedintele Barack Obama vrea să o numească pe Julia Pierson la conducerea agenţiei, după cum a informat o oficialitate de la Casa Albă. Preşedintele americanvrea să facă această încercare - o premieră în istoria Secret Service -   pentru a schimba moravurile acestui serviciu dominat de bărbaţi, care a fost marcat de scandaluri răsunătoare în care au fost implicaţi membrii săi. 

RomaniaTV.net
26 mart. 2013, 22:02
Preşedintele american Barack Obama vrea să dea Secret Service pe mâna unei femei

Julia Pierson a avut funcţia de şef de personal al Serviciului Secret şi umează să preia postul de la Mark Sullivan, care a anunţat că se retrage, luna trecută. În timpul mandatului său agenţia de securitate a preşedintelui a fost implicată în scandaluri răsunătoare, legate de prostituţie în timpul pregătirilor vizitei lui Obama la Cartagena, în Columbia, anul trecut. Treisprezece angajaţi au fost implicaţi în acel scandal, informează presa americană.
                   
                
Incidentul l-a determinat pe Sullivan să emită un nou cod de conduită, ce interzice angajaţilor să bea timp de 10 ore după ce încep o deplasare sau când aduc cetăţeni străini înapoi la camerele lor de hotel, aminteşte AP. În plus faţă de protejarea preşedintelui Statelor Unite, Secret Service investighează de asemenea infracţiuni financiare.
                   
Se aşteaptă ca Obama să anunţe numirea lui Pierson marţi, potrivit oficialului, care a solicitat anonimatul pentru a putea discuta despre acest subiect înaintea preşedintelui. Pierson nu trebuie să fie confirmată de Senat.