Preşedintele celui mai mare producător de aparate SMARTPHONE, OPERAT după ce a făcut INFARCT

Lee Kun Hee, preşedintele companiei Samsung Electronics, a fost operat de urgenţă, duminică, după ce a suferit un infarct miocardic şi a trebuit să fie resuscitat.

RomaniaTV.net
11 mai 2014, 14:38
Preşedintele celui mai mare producător de aparate SMARTPHONE, OPERAT după ce a făcut INFARCT

Lee Kun Hee, în vârstă de 72 de ani, care a făcut din compania Samsung Electronics cel mai mare producător de aparate smartphone din lume, a fost operat pe inimă, în urma unui infarct miocardic, la Samsung Medical Center. Anterior, el fusese resuscitat de specialiştii Spitalul Universitar Soonchunhyang.

În prezent, Hee este internat în spital şi starea lui este stabilă. Nu se ştiu deocamdată alte amănunte despre starea sa de sănătate, potrivit businessinsider.com.

Lee Kun Hee a fost inclus în topul realizat de revista Time, al celor mai influenţi 100 de oameni din lume, în 2005. A preluat compania de la tatăl său, în 1987 şi a ridicat-o până când a făcut din ea cea mai mare companie de tehnologie din Asia, dar şi cel mai mare producător de aparate smartphone şi televizoare din lume, iar acţiunile companiei au crescut de 137 de ori de la venirea sa la conducerea acesteia. Lee este  şi preşedintele Samsung Group, care are peste 70 de filiale în toată lumea.

Lee are grijă ca faimoasa lui companie să rămână în familie şi, în acest scop, l-a numit videpreşedinte pe fiul său, Lee Jae Yong, iar preşedinte al companiei afiliate, Hotel Shilla, pe fiica sa, Lee Boo Jin. Averea Lui Lee Kun Hee a fost evaluată la 11 miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg Billionaires Index.

În 2013, companiile din cadrul Samsung Group a avut vânzări de 325 miliarde dolari, potrivit Fair Trade Commission din Coreea de Sud, adică aproximativ cât 23% din PIB-ul Coreei de Sud.