Președintele clubului englez Everton, Bill Kenwright, a decedat la vârsta de 78 de ani

Bill Kenwright, preşedintele clubului Everton, a murit, în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 78 de ani, a anunţat clubul din Liverpool.

25 oct. 2023, 09:05
Președintele clubului englez Everton, Bill Kenwright, a decedat la vârsta de 78 de ani

Originar din Livepool, unde s-a născut pe 4 septembrie 1945. Bill Kenwright, a fost producător de teatru și film înainte să se implice la Everton. El și-a început aventura la club în 1989, când a intrat în conducere. Iar din 2004 a preluat funcția de președinte.

Preşedintele grupării engleze Everton, Bill Kenwright, a murit luni seară, la vârsta de 78 de ani, „înconjurat de familie şi de cei dragi”, scrie în comunicatul dat publicităţii de Everton.

„Clubul a pierdut un preşedinte, un lider, un prieten şi o inspiraţie”, se mai spune în comunicatul oficial.

Bill Kenwright i-a succedat lui Philip Carter în 2004. Pe parcursul celor 19 sezoane petrecute la conducere, Everton s-a clasat de 12 ori în primele opt locuri, incluzând şi un loc patru în 2005. „Caramelele” au ajuns, de asemenea, în finala Cupei Angliei în 2009 şi s-au calificat de şase ori în cupele europene pe parcursul acestei perioade.

Citește și: Imagini de senzație cu Ioan Becali. Cum a fost fotografiat celebrul impresar în nordul Capitalei

Potrivit BBC, acesta suferea de o boală cruntă. Iar în urmă cu 8 săptămâni a fost operat pentru îndepărtarea unei tumori. După operații au apărut mai multe complicații, care au făcut ca Bill Kenwright să stea la Terapie Intensivă și să revină acasă în urmă cu două săptămâni.

„Bill a iubit teatrul, filmul, muzica, clubul Everton și familia sa. A avut un impact asupra a sute de oameni. A fost un nume important în arta din Marea Britanie, publicând peste 500 de piese de teatru. Iar ca oficial al lui Everton, a condus echipa în sute de meciuri”, a anunțat familia lui Bill Kenwright, potrivit Gsp.

Citește și: Gabriel Tamaş a venit beat la antrenament. S-a certat cu toată lumea şi a ameninţat că se retrage din fotbal