Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu judecătorii Curţii Constituţionale

Klaus Iohannis a făcut, luni, o vizită la sediul Curţii Constituţionale fiind invitat de către preşedintele CCR, Augustin Zegrean, informează Administraţia Prezidenţială.

02 feb. 2015, 19:02
Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu judecătorii Curţii Constituţionale

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a făcut în această după-amiază o vizită la Curtea Constituţională, la invitaţia preşedintelui Curţii Constituţionale, domnul Augustin Zegrean. Domnul Preşedinte Klaus Iohannis a discutat cu judecătorii Curţii probleme curente ale activităţii lor din această perioadă„, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Iohannis şi Zegrean s-au mai întâlnit în cursul zilei de luni, la întrevederea cu noua promoţie de absolvenţi ai Institutului Naţional al Magistraturii. Klaus Iohannis le-a spus absolvenţilor Institutului Naţional al Magistraturii că, prin actul de numire a lor în funcţii, au intrat „într-unul dintre cele mai importante sisteme, cel judiciar, care este fundamental pentru existența statului de drept.”

„Garantarea independenței justiției și statului de drept, precum și sprijinirea luptei anticorupție sunt priorități ale mandatului meu, pe care le voi reafirma cu fiecare ocazie. Înaintea mea au vorbit persoane cu experiență în profesia de magistrat, care pot constitui repere profesionale pentru oricine dintre dumneavoastră. Prestigiul funcției de magistrat și responsabilitatea cu care aceasta este încărcată sunt subiecte mereu actuale.

Nu este rolul meu să dau sfaturi și nici nu cred că de acest lucru este nevoie. Cred, însă, că fiecare dintre noi, indiferent ce putere în stat reprezentăm, trebuie să avem mereu în minte ce se așteaptă de la noi”, a spus şeful statului.