Preşedintele unei ţări vrea să RENUNŢE la mandat. Ce motive are

În vârstă de 88 de ani, preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a declarat marţi că nu intenţionează să rămână în funcţie până la sfârşitul mandatului său prezidenţial, în anul 2020, relatează DPA.

RomaniaTV.net
10 iun. 2014, 14:57
Preşedintele unei ţări vrea să RENUNŢE la mandat. Ce motive are

Într-un discurs la o recepţie pentru industria cinematografică italiană, Napolitano a spus că mandatul său a fost ‘extins temporar’ şi a promis că va rămâne în funcţie ‘pe cât de mult posibil, ferm şi riguros, în interesul ţării’.

Giorgio Napolitano a devenit primul preşedinte italian care a fost ales anul trecut pentru un al doilea mandat de şapte ani. Parlamentul l-a votat, în pofida dorinţei sale de a se retrage, într-o mişcare ce a pus capăt unui blocaj politic şi a condus la crearea unui guvern de mare coaliţie.

Citeşte şi IANUKOVICI afirmă că ESTE încă PREŞEDINTELE Ucrainei. Moscova îi GARANTEAZĂ securitatea

Cel mai probabil el va aştepta până anul viitor pentru a se retrage, pentru a evita perturbarea activităţii guvernului premierului Matteo Renzi pe deruta celor şase luni în care Italia va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, începând cu 1 iulie.

Alegerile prezidenţiale din Italia perturbă principalele activităţi parlamentare şi politice timp de mai multe săptămâni.