Preşedinţi şi premieri criticaţi pentru intenţia de a modifica Drepturile Omului

Comisarul ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad al-Hussein, a criticat-o pe șefa executivului britanic, Theresa May, pentru declarațiile acesteia din timpul campaniei electorale potrivit cărora, în lupta ei împotriva terorismului, este pregătită să modifice legislația privind drepturile omului, pentru a face posibilă expulzarea, ori să limiteze libera circulație a presupușilor militanți în cazul cărora nu există suficiente dovezi pentru reținere, informează marți agenția de presă Reuters.

27 iun. 2017, 10:55
Preşedinţi şi premieri criticaţi pentru intenţia de a modifica Drepturile Omului

'Indiferent care a fost intenția din spatele acestor afirmații, ele sunt extrem de regretabile, un cadou de la un important lider occidental făcut oricărui personaj autoritar din lume care încalcă în mod nerușinat drepturile omului sub pretextul luptei împotriva terorismului', a declarat Zeid Ra'ad al-Hussein într-un discurs rostit luni noaptea la Londra, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Reţelele de socializare se coalizează împotriva terorismului. Ce informaţii nu trebuie să divulgi şi cum poţi evita furtul de date

Comisarul ONU pentru drepturile omului a mai declarat că președintele american Donald Trump și cel filipinez Rodrigo Duterte 'au încălcat tabuuri în vigoare de multă vreme' prin sprijinul manifestat față de practica torturii și a execuțiilor extrajudiciare. 'Amenințările la adresa întregului sistem al dreptului internațional sunt deja foarte reale', a atenționat el.

‘Indiferent care a fost intenția din spatele acestor afirmații, ele sunt extrem de regretabile, un cadou de la un important lider occidental făcut oricărui personaj autoritar din lume care încalcă în mod nerușinat drepturile omului sub pretextul luptei împotriva terorismului’, a declarat Zeid Ra’ad al-Hussein într-un discurs rostit luni noaptea la Londra, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Reţelele de socializare se coalizează împotriva terorismului. Ce informaţii nu trebuie să divulgi şi cum poţi evita furtul de date

Comisarul ONU pentru drepturile omului a mai declarat că președintele american Donald Trump și cel filipinez Rodrigo Duterte ‘au încălcat tabuuri în vigoare de multă vreme’ prin sprijinul manifestat față de practica torturii și a execuțiilor extrajudiciare. ‘Amenințările la adresa întregului sistem al dreptului internațional sunt deja foarte reale’, a atenționat el.